Ministrul Mediului: Am putea reintroduce taxa de primă înmatriculare din septembrie

Ministrul Mediului: Am putea reintroduce taxa de primă înmatriculare din septembrie

Taxa de primă înmatriculare ar puea fi reintrodusă din luna septembrie a acestui an după ce, în luna ianuarie, a fost suspendată pentru un an de zile. Singura consolare ar fi cuantumul taxei, care ar fi mai mic.

„De la începutul anului, colectarea taxei de primă înmatriculare nu s-a mai făcut , probabil că la începutul lunii septembrie vom veni cu poziţia oficială a Guvernului României în ceea ce priveşte taxa de primă înmatriculare. Cu siguranţă poziţia mea este de a reduce nivelul taxei de primă înmatriculare”, a declarat Rovana Plumb, potrivit The Money Channel.

Plumb a precizat că este nevoie de aceşti bani pentru a finanţa investiţiile de mediu.

„Suspendându-se proiectul de lege nu a existat niciun venit la Fondul pentru Mediu. Veniturile obţinute din colectarea taxei de primă înmatriculare se utilizează pentru proiecte investiţionale verzi şi acest lucru vrem să-l facem.”, a spus ministrul.

Noua formulă a taxei de primă înmatriculare nu va mai ţine însă cont dacă maşina este veche sau nouă, ci doar de cât de mult poluează.

La finele lunii ianuarie, Guvernul a decis suspendarea taxei de primă vânzare a maşinilor înmatriculate înainte de 2007, iar persoanele care plătiseră deja taxa și-au primit banii înapoi, la cerere.