Model Y, cea mai așteptată mașină de la Tesla a fost lansată și în România. Care este prețul noului model

Model Y, cea mai așteptată mașină de la Tesla a fost lansată și în România. Care este prețul noului model
Mașină Tesla / Foto: Hepta

Tesla a început producția Model Y înainte de data anunțată inițial, iar recent a fost lansat și pe piața din România.

Prezentat publicului larg în urmă cu aproape doi ani și jumătate, noul model are prețuri începând de la 62.990 de euro, potrivit site-ului local al companiei producatoare.

Tesla Model Y se produce la fabrica companiei din Freemont, California, însă compania fondată de Elon Musk plănuiește să extindă producția în Shanghai în 2021, iar apoi la noua fabrică din Berlin.

În configurația de bază, Model Y combină două motoare electrice, câte unul pentru fiecare punte. De asemenea, are o viteza maximă de aproximativ 217 kilometri pe ora.

Noua gamă Model Y cuprinde inclusiv jante pe 19 inch, plafon din sticla, proiectoare cu LED, display central de 15 inch, plus scaune fata si bancheta spate incalzite etc, potrivit 4tuning.ro.

Noul model este disponibil intr-o configuratie Performance, cu un 0 – 100 de kilometri pe ora in 3.7 secunde si o viteza maxima de 241 de kilometri pe ora. Cu mentiunea ca, in cazul de fata, autonomia totala nu mai depaseste 480 de kilometri.

La prezentarea Model Y, Elon Musk a spus că acesta ar putea deveni cel mai vândut model Tesla dintre toate produse până acum.

Tesla România, reprezentanța companiei americane, a început activitatea pe plan local pe 14 mai 2021 și este înscrisă în programul Rabla Plus.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe