Motivul uluitor pentru care sunt vandalizate bornele kilometrice de pe drumurile naționale. Pe Transalpina, „ochii de pisică” nu au rezistat nici măcar o noapte

Motivul uluitor pentru care sunt vandalizate bornele kilometrice de pe drumurile naționale. Pe Transalpina, „ochii de pisică” nu au rezistat nici măcar o noapte
Foto simbol: Pixabay

Noile borne kilometrice din plastic care au fost amplasate pe drumurile naționale din Gorj și din toată Oltenia trebuie refăcute, în condițiile în care au fost vandalizate la scurtă vreme după amplasare, potrivit Adevărul.

Bornele kilometrice de pe drumurile naționale, vandalizate

Foile reflectorizane de pe noile borne sunt decojite, iar materialul reflectorizant este utilizat la căruțe sau biciclete.

„Mai nou se jupoaie indicatoarele și bornele kilometrice. De ce? Ori se distrează, ori le pun pe biciclete sau căruțe”, a declarat Cristi Tudor, reprezentantul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova.

Bornele din beton reprezentau un pericol și un risc de producere a unor evenimente rutiere, așa că sunt înlocuite cu altele din plastic. DRDP Craiova trebuie să direcționeze fonduri spre repararea celor care au fost vandalizate.

„Au fost schimbate bornele din beton, deoarece în fiecare an trebuiau vopsite și reprezenta un risc de producere de evenimente rutiere în cazul unui impact. Sunt înlocuite cu bornele roșii din plastic pe care lipite folie reflectorizante. Au început să le jupoaie. Vor putea fi observate borne jupuite. Noi trebuie să venim acum și să vedem ce bornă a fost vandalizată, pentru a înlocui folia respectivă”, a mai spus Cristi Tudor.

Potrivit reprezentantului DRDP Craiova, costurile suplimentare sunt suportate în ultimă instanță tot de șoferi, din taxele pe care le achită.

De pe drumurile naționale din județul Gorj se fură în continuare așa-numiții „ochi de pisică”. Pe Transalpina, aceste indicatoare nu au rezistat nici măcar o noapte.

„Am pus în zona Rânca «ochi de pisică» pe Transalpina, astăzi și a doua zi nu au mai fost. Probabil că au coborât și li s-au părut interesanți. Atunci a fost recordul la furat. Legea pedepsește astfel de fapte mult mai grav decât un furt obișnuit, pentru că este vorba de un atentat la siguranța circulației, dar noi nu suntem polițiști”, a afirmat Cristi Tudor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
17:21 - Klaus Iohannis, după discuția cu Jens Stoltenberg: Am subliniat necesitatea implementării cât mai rapide a deciziilor de la Madrid. România va continua să aducă o contribuție substanțială la apărarea colectivă a NATO (VIDEO)
17:17 - Un bărbat a mers să viziteze Sfinxul din Bucegi îmbrăcat cu pelerină roșie și purtând joben
17:01 - Mario Iorgulescu, mai îndrăgostit ca niciodată! Fiul lui Gino Iorgulescu are gânduri serioase cu Bianca Marina: „Îmi doresc o familie!”
16:59 - Marian Vanghelie spune că Bobby Păunescu nu a fost lăsat de statul paralel să candideze la alegerile prezidențiale din 2019
16:59 - Zeci de elevi au protestat la școala unde un interlop a ajuns să le predea matematica. „Vrem școală, nu circ” (VIDEO)
16:48 - Lucian Bode a deschis un război cu Emil Boc și ar vrea să fie liderul informal al liberalilor din Ardeal. Ținta ministrului ar fi președinția PNL, după înlăturarea lui Nicolae Ciucă
16:35 - Două maşini au fost făcute scrum într-o parcare din Brăila. Focul ar fi fost pus intenţionat
16:34 - Ema Uta, luată la bani mărunți de Mircea Badea. Cu ce replică a venit iubita lui Alex Bodi: „Eu nu am știut ce înseamnă viață de noapte sau club”
16:13 - Igor Dodon face declarații șocante: Condamnă războiul lui Putin și mulțumește României pentru ajutorul dat Republicii Moldova în criza energetică
16:11 - Din 2024, contribuția la sănătate va trebui plătită și de românii cu depozite ceva mai mari la bancă