Noua generație Dacia Logan nu va fi disponibilă în Marea Britanie. Află de ce

Renault pregăteşte, pentru toamna acestui an, lansarea celui de-al doilea model Dacia Logan, care va intra în showroom-uri de anul viitor. Însă următoarea generație a sedan-ului, care s-a bucurat de atât de mult succes atât peste hotare cât și în țara noastră, nu va fi disponibilă și în Marea Britanie deoarece piața de acolo preferă hatchback-urile, scrie Autocar.co.uk.

Noul model Dacia este în prezent în faza de testare, după cum se poate vedea și în imaginile spion din acest material, care au împânzit site-urile de specialitate în luna iunie.

Logan a fost primul automobil Dacia lansat sub tutela Renault. După succesul său pe piețele emergente a ajuns un bestseller pe piețele vest-europene, inclusiv în Franța și Germania, alături de modelele care i-au urmat, scrie publicația britanică. Potrivit unor informații, noul Logan va fi fratele mai ieftin al lui Renault Fluence, având în vedere poziționarea brand-ului Dacia.

Dacia renunță la numele Logan și Sandero apare de asemenea în imagini spion

Dacia nu va mai folosi numele Logan pentru viitorul sedan compact pe care îl va lansa în toamna acestui an la Salonul Auto de la Paris. În schimb, noua Dacia va fi vândută din 2013 sub o altă denumire, spunea în iunie vicepreședintelui Dacia, Constantin Stroe.

Am tot citit în presă despre noul Logan, Logan 2. Nu va fi niciun Logan 2. La Paris vom prezenta o maşină nouă. Nu vă pot spune mai multe, dar vă spun că va fi o maşină cu o atracţie magnetică”, a spus Constantin Stroe.

Luna trecută au apărut primele informații și fotografii spion de la teste, mai întâi cu noua generație a sedan-ului Dacia și apoi cu cea a hatchback-ului Sandero.

Imaginile spion au apărut pe site-ul francez Autoevolution.com şi au fost capturate în timpul unor teste efectuate în Italia. Înlocuitorul Daciei Logan este camuflat, dar din fotografii se poate vedea clar că este mai lung decât precedentul model apărut în 2004.

Pe internet au apărut deja speculații cu privire la design-ul viitorului model. Se estimează că preţul noului sedan Dacia va crește cu aproximativ 200 de euro, ceea ce înseamnă că va putea fi cumpărat cu 7.800 de euro.

La câteva zile de la fotografiile spion cu viitorul sedan Dacia, italienii de la Autoblog.it au publicat noi imagini spion, de această dată cu noua generație Dacia Sandero.

Din imagini se poate vedea că mașina este puternic camuflată, pentru a ascunde noile linii ale caroseriei. Doar o parte a stopurilor și farurilor este vizibilă. Viitorul hatchback cu cinci uși va beneficia de un nou design atât la exterior cât și la interior, cu o nouă grilă frontală, noi stopuri și faruri, plus noi motorizări și accesorii de calitate, scrie publicația italiană.

Dacia Sandero a fost lansat în Europa la începutul lui 2008, iar la Salonul Auto de la Paris (29 septembrie – 14 octombrie) va fi prezentat un model complet nou, nu unul restilizat, conform declarațiilor oficialilor Renault, făcute publice în luna martie, la Salonul Auto de la Geneva.

Tags: