O șoferiță a aflat că nu are poliță RCA valabilă deși plătise banii și deținea documentul. Mai mulți șoferi au luat plasă escrocheriei cu asigurări auto

O șoferiță a aflat că nu are poliță RCA valabilă deși plătise banii și deținea documentul. Mai mulți șoferi au luat plasă escrocheriei cu asigurări auto
Sursă foto: captură YT

O femeie din Bacău a fost condamnată la cinci ani și șase luni de închisoare în regim de detenție pentru trafic de influență după ce a cerut și a primit bani de la mai multe persoane cărora le-a promis că le ajută cu diverse probleme pe care le aveau la RAR sau la serviciul de înmatriculări și permise auto.

Mai multe persoane au apelat la femeie în încercarea de a-și rezolva problemele legate de înmatriculări auto, obținerea permisului de conducere sau omologarea autovehiculelor aduse din străinătate, scrie ziare.com.

Clienții ei erau de regulă cetățeni care își aduceau de afară mașini cu probleme tehnice și care nu reușeau să obțină actele pe cale legală de la registrul auto.

Proprietarii autoturismelor îi plăteau femeii între 200 și 600 de euro. Pe lângă acești clienți în plasa Irinei au căzut și alți șoferi de bună credință care i-au dat bani pentru plata asigurării obligatorii, primind în schimb un document care nu se regăsea și în baza de date a asigurătorilor.

Unul dintre șoferi a descoperit escrocheria în momentul în care a fost implicat într-un accident rutier și chiar a avut nevoie să folosească polița de asigurare. Așa a aflat că plătise banii degeaba, în realitate mașina sa nefiind asigurată.

Irina Borș a fost reclamată la poliție, iar în urma unor percheziții polițiștii au descoperit probe concludente la domiciliul ei.

Faptele de care este acuzată:

  1. În intervalul 13-17.07.2018, pretinzând că are influenţă asupra unor funcţionari din cadrul R.A.R. Bucureşti, i-a solicitat numitului … suma de 1.000 lei, în vederea efectuării de către angajaţi ai instituţiei sus-menţionate de operaţiuni de omologare/autentificare a unei autoutilitare marca Iveco. În acelaşi interval, numitul … i-a înmânat numitei Borș Irina suma de 700 lei, urmând ca diferenţa să o achite după omologarea autoutilitarei.
  2. În cursul lunii septembrie 2018, anterior datei de 29.09.2018, i-a solicitat numitului … şi a primit de la acesta o sumă de cel puțin 300 de euro, pretinzând că are influență asupra funcționarilor din cadrul S.P.C.R.P.C.Î.V. Bacău, responsabili cu organizarea examenelor pentru obținerea permisului de conducere, pentru a interveni în favoarea numitului .. în vederea obținerii de către acesta a permisului de conducere cu încălcarea dispoziţiilor legale şi dând asigurări că această situaţie va fi rezolvată.
  3. În cursul lunii august 2018, pretinzând că are influență asupra unor funcționari din cadrul Registrului Auto, i-a solicitat numitei … şi a primit de la aceasta suma de 1.800 lei, necesară omologării, fără o programare prealabilă, a unui autoturism marca VW Passat, cumpărat din Marea Britanie, dând asigurări că această situaţie va fi rezolvată. În cadrul sumei de 1.800 lei, pe lângă costurile aferente operațiunii de omologare a autoturismului era inclusă și suma destinată respectivilor funcționari, cuantumul exact al acesteia nefiind determinat.
  4. În cursul lunii august 2018, pretinzând că are influență asupra unor funcționari din cadrul Registrului Auto, i-a solicitat numitei … şi a primit de la aceasta suma de 2.200-2.300 lei, necesară omologării, fără o programare prealabilă, a unui autovehicul cumpărat din Marea Britanie, dând asigurări că această situaţie va fi rezolvată. În cadrul sumei de 2.200-2.300 lei, pe lângă costurile aferente operațiunii de omologare a autoturismului, era inclusă și suma destinată respectivilor funcționari, cuantumul exact al acesteia nefiind determinat.
  5. În cursul lunii august 2018, pretinzând că are influență asupra unor funcționari dincadrul Registrului Auto, i-a solicitat numitului … suma de 600 euro, necesară omologării, fără o programare prealabilă, a unui autovehicul marca VW Transporter, primind de la acesta suma de 500 euro şi dând asigurări că această situaţie va fi rezolvată.
  6. Anterior datei de 23.09.2018, a întocmit o poliță R.C.A., privind autoturismul marca Hyundai iX3, aparținând numitei …, pe care nu a implementat-o în baza de date a asigurătorului, inducând-o în eroare pe numita …, care a avut reprezentarea că poliţa de asigurare este valabilă. La data de 23.09.2018, sus-numita, aflată la volanul autoturismului menționat anterior, a fost implicată într-un accident rutier soldat cu pagube material. Neimplementarea poliței de asigurare a fost descoperită la data de 24.09.2018, cu întocmirii dosarului de daună. Cu această ocazie, s-a constatat că polița R.C.A. în cauză nu figura în baza de date a societății de asigurări
  7. În cursul lunii august 2018, pretinzând că are influență asupra unor funcționari din cadrul Registrului Auto, i-a solicitat numitului … şi a primit de la acesta o sumă de cel puţin 300 euro, necesară omologării, fără o programare prealabilă, a unui autovehicul marca VW, dând asigurări că această situaţie va fi rezolvată. În cadrul acestei sume, pe lângă costurile aferente operațiunii de omologare a autoturismului, era inclusă și suma destinată respectivilor funcționari, cuantumul exact al acesteia nefiind determinat.De asemenea, ulterior omologării și înmatriculării acestui autovehicul, la sfârșitul lunii septembrie 2018, inculpata a emis polița R.C.A. pentru perioada 29.09.2018-28.09.2019, pe care nu a implementat-o în baza de date a asigurătorului, inducând în eroare pe numitul …, care a avut reprezentarea că poliţa de asigurare este valabilă. Caracterul nevalabil al poliței de asigurare a fost descoperit, în mod întâmplător, de către numitul … la data de 11.03.2019, cu ocazia efectuării unei verificări pe aplicația CEDAM-ASF, unde a constatat că pentru autovehiculul susmenționat nu a fost emisă o poliță R.C.A. valabilă.Sentința

Tribunalului Bacău, din 17 februarie 2023, prin care Irina Borș a fost condamnată la 5 ani și 6 luni de închisoare, nu este definitivă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
22:02 - Nicușor Dan: Proiectul reabilitării șinelor de tramvai, cea mai mare achiziție publică realizată de Primăria Capitalei, de aproximativ 1,9 miliarde lei / Am primit oferte pentru 11 loturi
21:45 - Un tablou din colecția lui Nicolae Ceaușescu a fost descoperit în Bulgaria. Opera de artă este evaluată la 50 de milioane de euro
21:35 - Marcel Ciolacu, despre criza de pe piața RCA: Consiliul Concurenței, o instituție anchilozată. Dacă e așa deștept Bogdan Chirițoiu, de ce nu vine el să conducă România? Are tupeul să își mai dea cu părerea?
21:29 - Turcia, aleasă de peste jumătate de milion de români ca destinație de vacanță / Cât costă un sejur all inclusive
21:26 - UE consumă mai multă cocaină. Care este statistica referitoare la canabis
21:18 - Elwira vorbește despre cum a fost cerută în căsătorie de Mihai Petre și cum a decurs nunta lor / „Tatăl lui Mihai decedase cu ceva timp în urmă”
21:07 - Prințul William, vizită surpriză în Polonia. Moștenitorul tronului britanic a mers la trupele din zona frontierei cu Ucraina (FOTO, VIDEO)
21:02 - Țara care oferă vacanțe gratuite pentru a-i învăța pe oameni cum să fie fericiți / Cine poate candida
20:58 - Mai mulți adolescenți au fost reținuți după ce au spart două școli din județul Olt
20:43 - Specialistă în spațiul ex-sovietic: Anumiți actori politici de la Chișinău au intenționat să promoveze adoptarea limbii ruse ca limba a doua de stat în Republica Moldova (VIDEO)