Obligatoriu pentru șoferi în sezonul rece! Ce trebuie să ai în afară de anvelope de iarnă

Obligatoriu pentru șoferi în sezonul rece! Ce trebuie să ai în afară de anvelope de iarnă
Foto simbol: Pixabay

Pentru că sezonul rece se apropie, șoferii trebuie să știe că anvelopele de iarnă nu sunt singurele obligații de care trebuie să țină cont.

De ce trebuie să țină cont șoferii în sezonul rece

Codul Rutier prevede că pentru a fi pregătiți de dezapezire atunci când circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, șoferii trebuie să aibă în mașină o lopata și un săculeț de nisip, scrie dailydriven.

Deplasarea în condiții de iarnă poate pune probleme șoferilor, mai ales atunci când aceștia nu adaptează viteză la condițiile drumului.

În ceea ce privește anvelopele de iarnă, nu există o dată anume la care ar trebui să montezi anvelopele de iarnă.

Folosirea anvelopelor de iarnă este obligatorie pentru autovehiculele atunci când acestea circulă pe șosele acoperite cu zăpadă, gheață. Chiar dacă nu ninge afară, dacă vremea se răcește și există risc de polei, fie și parțial pe anumite zone de șosea utilizarea anvelopelor de iarnă te ajută să circuli în siguranță și să nu iei amendă.

Pe timp de iarnă, atunci când asfaltul este acoperit de lapoviță/zăpadă/gheață șoferii trebuie să aibă și mai multă grijă în trafic, să nu blocheze intersecțiile și să nu între în depășiri riscante sau depășiri ale coloanelor de mașini.

În cazul în care au nevoie de folosirea triunghiurilor de presemnalizare, șoferii trebuie să știe că acestea se așează la o distanță mai mare de mașînă în sezonul rece decât în condiții de vreme bună.

Bineînțeles, țînând cont de dificultatea de a conduce în condiții de iarnă, șoferii trebuie să nu se lase distrași de utilizarea telefonului mobil la volan și să își păstreze starea de calm, de odihnă și concentrare atunci când sunt în trafic.

Urmăriți B1TV.ro și pe