Peugeot închide fabrica Aulnay cu două luni mai devreme: Angajații și-au găsit alte locuri de muncă

Peugeot închide fabrica Aulnay cu două luni mai devreme: Angajații și-au găsit alte locuri de muncă
Foto: lejdd.fr

PSA Peugeot Citroen a anunțat că își va închide fabrica de la Aulnay cu două luni mai devreme decât preconiza. Potrivit Bloomberg, decizia a fost luată deoarece majoritatea angajaților și-au găsit alte locuri de muncă.

Mai avem aproximativ 20% din numărul obişnuit de angajaţi pe linia de producţie. Aproximativ jumătate dintre cei 2.800 de angajaţi permanenţi de la Aulnay au găsit alte locuri de muncă, în companie sau în afara ei„, a declarat purtătorul de cuvânt al Peugeot, Jean-Baptiste Mounier.

Al doilea mare producător auto din Europa derulează în prezent un plan de restructurare care vizează concedierea a 11.200 de angajați din Franța până în 2015, precum și închiderea fabricii de la Aulnay.

În aprilie, conducerea companiei a avertizat că această fabrică ar putea fi închisă mai devreme, producția fiind perturbată de greve organizate de sindicatul CGT.

În prima jumătate a anului, Peugeot a avut o pierdere operațională de 510 milioane euro.

Fabrica de la Aulnay a lucrat în ultimele luni la aproximativ 20% din capacitate.

Ultima oră
11:45 - Claudiu Năsui: Eliberăm din funcție administratorii „speciali” pentru privatizare de la trei companii de stat / Ei încasau salarii între 10.400 și 14.600 de lei, deși companiile au datorii uriașe
11:34 - Momente de coșmar pentru un grup de turiști aflați în vacanță la Suceava. 14 persoane s-au autoevacuat, după ce pensiunea a luat foc
11:31 - Ion Ţiriac, implicat într-un scandal de răsunet. S-a lăsat cu îmbrânceli: „E o agresiune!”
11:24 - Drogul violului la Vama Veche! Cum cedează femeile avansurilor, fără să-şi dea seama
11:15 - România, țara din Europa cu cei mai mulți morți în accidente rutiere. Lista celor mai periculoase drumuri
11:10 - Sorin Cîmpeanu, despre rezultatele la titularizare: Un semnal de alarmă. Soluția poate să fie una complexă, vă asigur că vom lucra. Pe 1 octombrie va trebui să avem și propuneri concrete (VIDEO)
11:00 - Moda mașinilor pe plajă a ajuns și în SUA. Un autoturism de lux, parcat la malul mării (VIDEO)
10:39 - O nouă formă de malware face tot mai multe victime în mediul online. Hackerii au acces la datele personale printr-o aplicație falsă
10:38 - Titularizare 2021. Sorin Cîmpeanu: 20% dintre candidați nu au luat nici măcar nota 5. Din promoția curentă, au rezultate și mai slabe. 15 candidați au luat nota 1, avem unii eliminați pentru fraudă (VIDEO)
10:25 - Dacia și-a suspendat activitatea în uzina de la Mioveni. Motivul pentru care angajații au fost trimiși acasă