Președintele General Motors nu se declară optimist în criza microcipurilor

Președintele General Motors nu se declară optimist în criza microcipurilor
Foto: Hepta.ro

Omenirea s-ar putea confrunta, în viitor, cu o criză generată de bateriile mașinilor electrice, este de părere președintele General Motors, Mark Reuss.

Deși oferta globală de cipuri semiconductoare începe să se stabilizeze, acest lucru se realizează la un nivel mai mic decât ar dori industria auto și ar fi necesare pentru reconstruirea stocurilor de vehicule.

Criza microcipurilor nu prezintă motive de optimism pentru președintele General Motors

CEO-ul companiei, Mark Reuss, a precizat că va fi vizibilă o stabilizare, într-o oarecare măsură. „Vom vedea o stabilizare într-o oarecare măsură înainte să vedem obținerea volumului de care avem nevoie cu adevărat”, a declarat el.

Din păcate. Mai mulți directorii ai giganților auto au avertizat că producția ar putea stagna până în 2023. Din acest motiv, atât General Motors, cât și alte uzine, au renunțat la producția pe care o realizau în mai multe uzine din întreaga lume, informează Reuters.

Renault a închis, la rândul său, mai multe uzine din Europa din cauza lipsei de microcipuri.

Paul Jacobson, directorul financiar al General Motors a atras atenția asupra faptului că firma se așteaptă la stabilitate în 2022, pentru furnizorii de cipuri, însă este de părere că livrările angro din trimestrul trei al acestui an ar putea scădea considerabil.

Soluțiile actuale ar putea genera și multe alte probleme

Din păcate, în prezent există câteva soluții pentru criza microcipurilor, dar asta nu garantează faptul că nu vor veni probleme și mai mari pe viitor.

Reuss susține că reciclarea materialelor, încă bune, folosite în bateriile auto ar putea fi o variantă de moment. El este de părere că există numeroase baterii din care se pot extrage materialele necesare.

„Într-o celulă a bateriei electrice se regăsește suficient material care se poate recicla, iar în prezent acest lucru este în curs de analizare”, a mai precizat Reuss.