Producția de mașini în Rusia s-a prăbușit cu 96,7% în luna mai

Producția de mașini în Rusia s-a prăbușit cu 96,7% în luna mai
Mașină Lada expusă într-un showroom din Skt. Petersburg, Rusia. Foto: Hepta - Alexei Danichev

Producția auto din Rusia s-a prăbușit cu 96,7% în luna mai, informează Reuters, care citează date ale institutului rus de statistică.

Sectorul auto din Rusia s-a prăbușit

Astfel, în mai au fost asamblate în Rusia doar 3.720 de vehicule, față de aproximativ 112.000, în aceeași lună din 2021.

Sectorul auto din Rusia a fost afectat de penuria globală de semiconductori, dar și de plecarea în masă a constructorilor auto internaționali, ca reacție la războiul declanșat de Rusia în Ucraina.

Amintim că, în martie, Avtovaz a oprit producția mărcii Lada și a concediat numeroși angajați, deoarece nu a mai putut cumpăra piese-cheie din cauza sancțiunilor.

De asemenea, noile mașini fabricate nu au airbag, ABS și alte sisteme electronice.

Efectul sancțiunilor occidentale asupra Rusiei

„Economia rusă se prăbuşeşte”, declara, la începutul acestei luni, Robert Habeck, ministrul german al Economiei.

El a mai afirmat că sancțiunile occidentale afectează puternic maşinăria de război a rușilor, căci aceștia nu mai au acces la piese cruciale cum ar fi „actualizările de securitate pentru avioane”.

„Efectul va fi că în curând avioanele lor vor rămâne la sol”, a punctat Habeck.

Tot ca urmare a lipsei de componente generată de sancțiuni, soldații ruși ce luptă în Ucraina au început să-și repare tancurile cu componente din frigidere și mașini de spălat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:23 - Stelian Tănase: Coaliția va rezista cât va dori Klaus Iohannis. N-ar fugi niciunul, că e de furat mult (VIDEO)
23:53 - Stelian Tănase: UDMR a devenit o anexă a FIDESZ. Trebuie să plece de la guvernare / Dacă UDMR nu-și limpezește relația cu Budapesta, o s-o facă serviciile speciale (VIDEO)
23:21 - Stelian Tănase: Cum o fi un general în fruntea unui partid liberal eu nu pot să înțeleg… Klaus Iohannis nu lasă nimic în urmă. L-au păcălit pe Cîmpeanu să îi scrie o lege a educației, dar nu poate să scrie, nu e Spiru Haret (VIDEO)
23:00 - Simona Halep, campioană la Toronto după ce a învins-o pe Beatriz Haddad Maia / Românca urcă pe locul 6 WTA
22:30 - Ludovic Orban reclamă „o risipă uriașă și o lipsă de respect față de banul public”: „După capul lor, în mod normal, de la 1 august ar fi trebuit crescute salariile în tot sectorul public. Au generat noi și noi cheltuieli” (VIDEO)
22:05 - Ludovic Orban: Banii primiți la rectificare nu o să îi ajungă Ministerului Energiei să compenseze nici măcar pe luna aprilie. Se vor crea niște blocaje în lanț. O să rămânem fără furnizori (VIDEO)
21:46 - Ludovic Orban: Toată politica guvernamentală este dictată de PSD, partidul care face legea în guvernare. Nici nu mai există ceea ce se numea PNL. Nu există pic de liberalism în această guvernare (VIDEO)
21:31 - Ludovic Orban: Noile măsuri fiscale îi afectează pe toți românii. Nu mai există nimic din ceea ce este liberal astăzi în PNL. Un om de dreapta nu poate să mai aibă încredere în PNL, e ca și cum ar vota cu PSD (VIDEO)
21:01 - Un copil de un an și jumătate a căzut într-un lac Harghita: „Este în stare de inconștiență, dar respiră”
20:44 - Șofer urmărit de polițiști în traficul din București. A fost prins după ce s-au tras focuri de avertisment. Bărbatul a avariat o mașină de poliție și a fost testat pozitiv cu aparatul etilotest