Producția Renault, în declin, din cauza lipsei de semiconductori. Vor fi produse cu 300.000 mai puține mașini în 2021

Producția Renault, în declin, din cauza lipsei de semiconductori. Vor fi produse cu 300.000 mai puține mașini în 2021

Criza semiconductorilor persistă, ceea ce-i determină pe producătorii din domeniul auto să reducă volumul de muncă. Astfel, pentru 2021, Renault a lansat că va produce cu cel puțin 300.000 de vehicule în minus raportat la anul precedent, potrivit unor surse apropiate companiei, citate de Reuters. Potrivit altor surse, cifra ar putea ajunge până la 350.000 – 380.000.

Lipsa semiconductorilor, utilizaţi la senzori precum cei de frână la servodirecţie şi sisteme de divertisment, i-a determinat pe producătorii de automobile din întreaga lume să reducă sau chiar să suspende producţia. Astfel, și prețurile au cunoscut o creștere consistentă.

Miercuri, acțiunile companiei listate la bursa din Paris au scăzut cu aproximativ 4%. La Volkswagen, BMW și Stellantis, care au fost nevoiți la rândul lor să reducă producția cu 1%-4%.

Vineri, Renault ar urma să-și publice vânzările din trimestrul al treilea.

Criza cipurilor, explicația declinului în domeniul auto

Penuria de semiconductori s-ar putea acutiza pe finalul anului. Potrivit estimărilor din presa internațională, deficitul global de semiconductori va reduce, anul acesta, producţia auto globală cu 7,1 milioane de vehicule, iar problemele din lanţul de aprovizionare provocate de pandemie vor afecta industria şi în 2022. Estimările au fost prezentate într-un raport al companiei de analize financiare Markit, citat de Bloomberg.

În primele nouă luni din 2021, peste 315.000 de autoturisme au fost produse în România, dintre care peste 194.000 la Dacia și peste 120.000 la uzina Ford.

Volumul de lucru s-a redus semnificativ în toamnă. Cifrele înregistrate luna trecută sunt mai mici decât cele prognozate de specialiștii din domeniu în vară. Astfel, conform Asociației Constructorilor Români de la Automobile, în luna septembrie au fost asamblate în România doar puțin peste 29.000 de autoturisme. În iunie, cele două uzine, Automobile Dacia din Mioveni și Ford, din Craiova, au scos de pe liniile de asamblare aproximativ 45.000 de mașini.

Tags:
Ultima oră
23:57 - Cine este și cum arată soțul celebrei Dalida din „Las fierbinți”. Povestea celor doi a început la Costinești: „I-a plăcut cum muncesc. A fost așa o chimie”
23:54 - Gigi Becali a ieșit la atac. Reacția patronului FCSB după ce Patriarhul Daniel s-ar fi vaccinat anti-COVID
23:46 - Alexandru Rafila, despre varianta Omicron: Sunt informații că ar fi de patru ori mai transmisibilă decât tulpina Delta. Va ajunge și în România, sigur
23:37 - Klaus Iohannis a înaintat în grad mai mulţi reprezentanţi ai STS, SIE, SPP, Ministerului de Interne și Ministerului Apărării
23:29 - Haos total cu testele de salivă pentru elevi. Misiune dificilă pentru profesori / Clanul Cămătaru și magazinul de haine al lui Cătălin Botezatu le livrează la Guvern
23:26 - SUA, în contextul comasării de trupe ruse la frontierele Ucrainei: „Toate opțiunile sunt pe masă. Rămâne ca NATO să decidă care sunt următoarele mișcări”
23:19 - Octavian Jurma: Noua tulpină de coronavirus e capabilă să producă valuri epidemice. Ea dislocă foarte repede varianta Delta și reușește s-o înlocuiască (VIDEO)
23:17 - Demi Moore, dezamăgită de bărbați. Actrița se iubește cu o femeie?
22:57 - Comisarul european pentru transporturi, întâlnire cu Maia Sandu. Adina Vălean: Aspirațiile pentru prosperitate și justiție au determinat pașii Republicii Moldova spre UE
22:56 - Măsuri urgente în SUA. Joe Biden închide din nou granițele, după descoperirea variantei Omicron de SARS-COV-2