Programul RABLA revine! Vezi care sunt SCHIMBĂRILE anunțate de ministrul Mediului

Programul RABLA revine! Vezi care sunt SCHIMBĂRILE anunțate de ministrul Mediului
Foto: Promotor

Programul Rabla va demara în trombă peste o lună! Cel puţin asta promite ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu. Ministrul mai susţine şi că prima pentru cei care vor săşi cumpere maşini 100% electrice va atinge un nivel record, de 10.000 de euro.

Românii cu maşini mai vechi de 10 ani pot începe pregătirile pentru a lăsa autoturismele uzate la vatră şi a cumpăra, în schimb, unele noi. Ministerul Mediului a postat pe site-ul instituţiei Ghidul de finanţare, aflat încă în dezbatere. Cu toate acestea, ministrul Graţiela Gavrilescu spune că cel mai probabil programul va începe în jurul datei de 10 mai.

Noutatea programului este că, începând cu acest an, se introduc praguri maxime de emisii de CO2 ale autovehiculelor pentru achiziția cărora se poate obține prima de casare."Ministerul Mediului pune la bătaie, pentru Programul 'Rabla', 180 de milioane (n.r de lei). Fiecare cetăţean sau fiecare companie care are o maşină mai veche de 10 ani poate să primească o primă de casare de 6.500 de lei, la care se poate adăuga un ecobonus de 1.000 de lei pentru maşinile care au emisii până in 98 de grame CO2 şi încă un ecobonus de 1.500 de lei pentru maşinile hibrid", a spus Grațiela Gavrilescu la Antena 3.