Programul Rabla va continua în acest an cu cel puțin același buget ca anul trecut, a anunțat ministrul Mediului, Tanczos Barna

Programul Rabla va continua în acest an cu cel puțin același buget ca anul trecut, a anunțat ministrul Mediului, Tanczos Barna
Foto: Tanczos Barna / Facebook

Programul Rabla va continua în acest an cu cel puțin același buget ca anul trecut, a anunțat ministrul Mediului, Tanczos Barna, miercuri seară la TVR. De asemenea, demnitarul a precizat că vor fi căutate soluții pentru extinderea programului:

Programul Rabla va continua și în 2021

”Mergem cel puțin cu sumele de anul trecut cel puțin cu bugetul de anul trecut și cu numărul de autoturisme de anul trecut. Căutăm resurse dacă putem să extindem programul. Trebuie să venim și în sprijinul autorităților publice locale cu mijloace de transport în comun electrice”, a declarat ministrul Mediului.

Tanczos Barna a criticat modul în care Programul Rabla pentru electrocasnice a fost demarat anul trecut, catalogându-l drept ”o catastrofă”. Ministrul a dat asigurări că și acest program va continua și că va fi îmbunătățit:

”Cu siguranță. Anul trecut a fost o catastrofă din acest punct de vedere. A clacat sistemul informatic. A fost gestionat… era o catastrofă de program. Este un program dezvoltat mai demult, a ajuns să fie implementat fără să fie verificat, testat, nu s-a așteptat, probabil, nimeni la această avalanșă de solicitări și, la suprasolicitare, a cedat”, scrie News.ro.

Tanczos Barna a precizat că acest program a fost verificat, ”regândit” și că Ministerul are sprijinul Serviciului de Telecomunicații Speciale și că programul va fi funcțional după ce va exista un buget alocat acestuia.

Programul “Rabla” 2020. Cât este prima de casare

Dacă vorbim de programul Rabla Clasic, dedicat maşinilor pe motorina, benzina ori GPL, prima de casare a unei maşini vechi a fostde 6.500 de lei.

La această sumă pot fi adăugate şi ecobonusuri de 1000 de lei în cazul unei maşinii cu emisii reduse de dioxid de carbon sau o maşină GPL.

Dacă veţi cumpăra o maşină hibrid, valoarea creşte de la 1.700 de lei, cât era anul trecut, la 2.500 de lei. Ecobonusurile pot fi combinate.