Proiectul inițiat de Guvern, care vizează amenzi duble pentru șoferii fără rovinietă, a fost adoptat

Proiectul inițiat de Guvern, care vizează amenzi duble pentru șoferii fără rovinietă, a fost adoptat
Brigada Rutieră anunță un weekend cu restricții de trafic rutier în București, cu ocazia desfășurării mai multor evenimente. Sursa Foto: freepik.com

A fost adoptat luni de către Senat, proiectul prin care șoferii care circulă fără rovinietă pe drumurile din România vor plăti amenzi duble. Proiectul a fost adoptat de Senat cu aproape 100 de voturi pentru şi 15 împotrivă.

Amenzi  de peste  10.000 de lei

Amenzile pentru autoturisme vor fi cuprinse între 275 şi 550 de lei. În ceea ce privește vehiculele de transport persoane,  amenzile încep de la 3.100 de lei şi pot ajunge până la 11.000 de lei în funcţie de numărul de locuri.

În plus, vor fi aplicate amenzi uriașe și  pentru vehiculele care transportă marfă. Pentru aceste vehiculele care dețin mai mult de  3,5, tone amenzile încep de la 950 de lei şi pot ajunge până la 23.800 lei în funcţie de masa totală admisibilă tehnic. Proiectul a fost transmis Camerei Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Conducătorii auto vor fi anunțați pe mail când expiră rovinieta

Șoferii cărora le expiră rovinieta vor fi anunțați prin email cu privire la faptul că taxa de drum trebuie să fie reînnoită.

Executivul a stabilit, printr-un Ordin de Ministru, semnat de ministrul Transporturilor, ca persoanele cărora le expiră rovinieta să fie anunțate prin e-mail cu privire la acest lucru.

„Este, practic, o facilitate pentru acei șoferi uituci pentru a-i ajuta le oferim această facilitate, nu este obligatoriu, dar cei care vor își vor da adresa de e-mail iar noi le vom trimite această notificare anunțându-i că le expiră rovinieta într-o anumită perioadă”, a declarat purtătorul de cuvânt la CNAIR, potrivit Antena 3.

Din luna aprilie, șoferii vor putea cere o notificare cu privire la momentul expirării rovinietei. Această notificare va fi trimisă șoferilor doar în cazul rovinietelor cu o valabilitate mai mare sau egală cu 30 de zile.

Șoferii vor putea alege dacă vor fi notificați cu privire la data la care rovinieta expiră. Anual, sute de conducători auto din România sunt amendați cu sume de la 250 de lei până la 4.500 de lei pentru neplata rovinietei.

Șoferii din România se vor bucura de o serie de schimbări în ceea ce privește rovinieta. Măsură vizează persoanele care dețin rovinietă cu o durată de minim 30 de zile, iar atunci când se apropie data de expirare, aceștia vor fi informați prin e-mail.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
10:27 - Un șofer din Canada, la un pas să-și piardă viața. Mașina Tesla în care se afla a luat foc din senin
10:04 - Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO, a vorbit despre momentul în care s-a întâlnit cu Putin. Ce i-a transmis liderul de la Kremlin despre România
09:44 - Un expert militar rus a explicat la televiziunile de stat de ce armata lui Putin nu poate cuceri orașe importante: „Am risca pierderi majore doar pentru a ne pune steagul în centrul orașului”
09:22 - Volodimir Zelenski susține că Rusia trebuie recunoscută ca fiind un stat terorist: „Teroarea a devenit singura formă de acţiune a statului rus în raport cu Europa”
09:05 - Ruben Ostlund, câștigătorul trofeului Palme d’Or. Lista câștigătorilor Festivalului de Film de la Cannes 2022
08:43 - Cod galben și portocaliu de vijelie în toată țara. Vremea se menține una ploioasă și instabilă
08:11 - Șeful Roscosmos anunță că Rusia și China sunt pregătite să construiască o bază științifică pe Lună
00:32 - Real Madrid a câștigat UEFA Champions League pentru a 14-a oară și își consolidează supremația în fotbalul european. Finala cu Liverpool, tranșată prin golul lui Vinicius
23:47 - Rusia poate fi oprită doar prin forță, spune liderul negociatorilor ucraineni / Volodimir Zelenski crede că trebuie discutat direct cu Vladimir Putin, din moment ce restul oficialilor ruși „sunt niște nimeni” în țara lor
23:25 - Lucian Heiuș, despre controlul uriaș de la „Dragonul Roșu”: Am decis ca inspectorii de la Antifraudă să sigileze depozitele pe care le găsesc cu obloanele trase. În jumătate de oră toate au fost deschise (VIDEO)