RĂZBOIUL AUTOSTRĂZILOR: Premierul Bulgariei ARUNCĂ MĂNUȘA în obrazul autorităților de la București. CÂT COSTĂ 1 KM de autostradă la Sofia

RĂZBOIUL AUTOSTRĂZILOR: Premierul Bulgariei ARUNCĂ MĂNUȘA în obrazul autorităților de la București. CÂT COSTĂ 1 KM de autostradă la Sofia

Premierul demisionar bulgar, Boiko Borisov, a spus duminică într-o declarație că în Bulgaria costul unei autostrăzi este de câteva ori mai mic decât în România, în condiții de lucru similare! La fel se întâmplă în opinia sa și în cazul metroului din Sofia față de cel din București, anunță agenției BTA.

Boiko Borisov a făcut această apreciere într-o declarație dată presei, în care mai intâi a reacționat la o recentă declarație a președintei Partidului Socialist bulgar, Kornelia Ninova. Aceasta din urmă a spus că „reabilitarea termică a clădirilor rezidențiale va continua și nu se va mai fura în lucrările de construcții în Bulgaria”.

În replică, premierul conservator Boiko Borisov a spus că la primăvară, când va avea mai mult timp liber, o va chema pe Kornelia Ninova să-i renoveze casa.

Premierul bulgar a cerut apoi presei să verifice care este costul unui kilometru de autostradă în Bulgaria și România. „Eu cred că în Bulgaria costul este de câteva ori mai mic, celelalte condiții — solul și materialele — fiind similare”, a afirmat Borisov, care menționează de asemenea că premierul bulgar a spus că același lucru este valabil și în cazul lucrărilor de construcție la metroul din Sofia față de cel din București.

Borisov a demisionat împreună cu întregul guvern după ce candidata pe care a susținut-o la alegerile prezidențiale din 13 noiembrie, conservatoarea Țețka Țaceva, a pierdut scrutinul în favoarea candidatului susținut de Partidul Socialist, Rumen Radev, acesta din urmă fiind învestit oficial tot duminică.

Urmăriți B1TV.ro și pe