Mașina lovită în parcare? Puteți fi despăgubiți, chiar dacă vinovatul nu a fost prins de poliție

Mașina lovită în parcare? Puteți fi despăgubiți, chiar dacă vinovatul nu a fost prins de poliție
Foto: loon.ro

Mulți șoferi români se plâng că își găsesc mașina lovită în parcare, neputându-se identifica autorul faptei.

Dacă nu ai CASCO ești, de cele mai multe ori, bun de plată, chiar dacă vina nu îți aparține.

Există, însă, și cazuri paguba este decontată.

Puțini știu că toate firmele de asigurare care vând RCA cotizează la Fondul pentru Victimele Străzii (FPVS), scrie Capital.

Acest fond se ocupă de despăgubirea persoanelor care suferă prejudicii în urma unor accidente provocate de maşini care nu au RCA sau care rămân neidentificate. Atenți, însă, dacă autorul rămâne neidentificat, FPVS nu plăteşte daune decât dacă la mijloc sunt şi vătămări corporale sau decese. Iar din acești bani se mai scad 500 de euro, franşiza prevăzută de lege şi suportată de păgubit.

Pe de altă parte, dacă autorul accidentului este identificat şi se constată că nu are RCA, deşi legea îl obliga să aibă, atunci FPVS plăteşte integral dauna.

Tags:
Ultima oră
16:49 - SUA și Rusia continuă dialogul strategic la Geneva. Joe Biden: Vladimir Putin stă în fruntea unei economii care are arme nucleare și nimic altceva
16:42 - Raed Arafat: Personalul medical trebuie să fie vaccinat. Alternativ, avem testarea periodică
16:25 - Un tânăr de 26 de ani a fost mușcat de un șobolan în centrul Bucureștiului. În ce stare se află acum
16:15 - Raed Arafat, despre controlul persoanelor nevaccinate în restaurante sau cluburi: E responsabilitatea organizatorilor, în primul rând
16:14 - Florin Cîțu, despre propunerea HoReCa: Sunt de acord cu a avea o transparentizare a bacșișului, dar cu impozitarea am rezerve de fiecare dată. Când introducem taxe, efectele sunt directe și indirecte (VIDEO)
16:12 - Florin Cîțu: Avem un an record de investiții / Unele proiecte au execuție zero și e inadmisibil. Le-am spus miniștrilor să revadă ce s-a întâmplat (VIDEO)
15:49 - Florin Cîțu, despre țintele de vaccinare ratate: Tot ce a ținut de Guvern am făcut. Aș vrea să văd mai mult din partea societății civile și a sectorului privat, mai multă responsabilitate, că de criticat e ușor să criticăm (VIDEO)
15:47 - Premierul Florin Cîțu se gândește la noi stimulente pentru persoanele care vor să se vaccineze anti-COVID-19
15:31 - Premierul Florin Cîțu a aprobat noile relaxări, care vor intra în vigoare de la 1 august
15:26 - Florin Cîțu: Am semnat decizia de înființare a Comitetului interministerial pentru monitorizarea implementării proiectului „România Educată” / Cine participă la discuții (VIDEO)