Regula ignorată în trafic care vă poate aduce o gaură uriașă în buget: Amenda e de 2.900 de lei

Regula ignorată în trafic care vă poate aduce o gaură uriașă în buget: Amenda e de 2.900 de lei
Foto: Pixabay

Șoferii care încalcă regulile de circulație simt modificările din Codul Rutier care au crescut amenzile date de polițiști. Una dintre regulile încălcate grav de către șoferi este cea care îi oprește pe români să își monteze semnalul luminos roși și albastru, similar cu cel al autospecialelor. Chiar dacă acestea se pot achiziționa cu ușurință pe internet.

Amenzi uriașe pentru cei care montează semnale luminoase interzise

Unii români plusează și adaugă și o sirenă, încălcând în acest fel și mai grav Codul rutier.  Șoferii care se fac vinovați de această abatere sunt sancționați pe loc cu 2.900 de lei.

Site-urile de anunțuri abundă în astfel de oferte de dispozitive luminoase speciale, iar numărul cumpărătorilor nu este mic deloc. Aceștia pot alege între versiuni diferite pe care șoferul le poziționează într-un loc cât mai vizibil pentru a-i intimida pe ceilalți participanți la trafic, scrie antena3.ro.

„Sunt foarte ușor de montat, se montează de obicei la jumătatea parbrizului, cu sursă de alimentare din bricheta mașinii. În trafic poate fi foarte ușor confundat cu autospeciala Poliției Române”, a explicat Cristian Goga, expert auto.

Polițiștii sunt însă fermi și anunță că cine își montează astfel de lumini la autoturismul propriu poate fi sancționat cu amendă cuprinsă între 1.305 lei și 2.900 lei, precum și cu reținerea permisului de conducere pentru o perioadă de 90 de zile. Totodată se confiscă și aceste mijloace speciale de avertizare

Urmăriți B1TV.ro și pe