Românii nu mai au bani de maşini: Înmatriculările noi au scăzut în primele zece luni cu aproape 10%

Românii nu mai au bani de maşini: Înmatriculările noi au scăzut în primele zece luni cu aproape 10%
Foto: romcargomaritim.ro

Românii nu mai au bani de maşini noi. Înscrierile de autoturisme recent ieşite de pe uşa fabricii au scăzut în primele zece luni ale anului cu aproape 10%. Numai luna trecută procentul înregistrat a fost de 5,5%, potrivit datelor furnizate de Direcţia de Înmatriculare a Vehiculelor.

Puţin peste 60 de mii de maşini noi circulă pe şoselele din România de la începutul anului. Dintre acestea, aproape 8.000 de unităţi au fost înregistrate luna trecută.

Dacă ar fi să avem în vedere şi vehiculele comerciale şi alte tipuri de autovehicule, înmatriculările din octombrie au totalizat aproape 10 mii de maşini noi, ceea ce reprezintă o creştere de 2,5% faţă de aceeaşi lună a anului trecut.

S-au vândut bine autovehiculele de transport marfă. Segmentul a urcat în luna octombrie cu aproape 58%.

Cât despre maşinile second-hand, datele furnizate de Direcţia Regim Permise Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor arată o scădere cu 48%, iar în octombrie un declin care depăşeşte puţin 50 de procente.

Vestea bună ar fi că se vând bine maşinile Dacia. În clasamentul celor mai vândute autoturisme, conduce Dacia, urmată de Volkswagen şi Skoda. În septembrie, comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, înscrierile de vehicule noi au crescut cu 7%.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:28 - Eugen Tomac: Provocările sunt uriașe pentru NATO. Se discută intens despre nevoia de a consolida Alianța și de a spori resursele pentru înarmare (VIDEO)
23:25 - Șefului adjunct al armatei ucrainene susține că Rusia ar putea invada vestul Ucrainei dinspre Belarus
23:12 - Russell Crowe va juca rolul principal în filmul Exorcistul Papei după o poveste reală
23:06 - Cazurile de COVID-19 de la Wimbledon agită apele în tenis. O jucătoare franceză spune că la Roland Garros au existat îmbolnăviri, dar nu au fost dezvăluite: „E o înțelegere tacită”
22:59 - Drama unei românce aflate în Italia: Femeia și-a pierdut viața după ce a fost lovită de oglinda unei mașini
22:43 - O şoferiţă din Bucureşti a blocat timp de o oră şi jumătate circulaţia pe linia de tramvai 5. Avea de făcut niște cumpărături
22:37 - Daniel Vasile: Întreg Parlamentul știa că legea pentru eliminarea pensiilor speciale va fi declarată neconstituțională. Partidele din coaliție, într-o campanie electorală continuă (VIDEO)
22:32 - Delia Matache, dezvăluiri inedite despre primii bani pe care i-a câștigat din cariera sa muzicală. Ce avere impresionantă are artista
22:12 - Woody Allen regizează un nou film dar i-a spus lui Alec Baldwin că s-ar putea ca acesta să fie ultimul
22:06 - Turcia a acceptat să susțină aderarea Finlandei și Suediei la NATO. Erdogan s-a angajat să retragă vetoul care bloca intrarea celor două state în cea mai puternică alianță din istorie