Scandalul Dieselgate se extinde: Citroen vizată de anchete privind emisiile poluante

Scandalul Dieselgate se extinde: Citroen vizată de anchete privind emisiile poluante

Citroen a devenit joi al patrulea producător de automobile care a dezvăluit săptămâna aceasta că a fost acuzată în Franța în legătură cu scandalul fraudării datelor privind emisiile poluante, un nou „dieselgate” care zguduie industria auto.

Producătorul auto francez a fost acuzat de autorități de „înșelăciune” legate de vânzarea vehiculelor diesel Euro 5 în Franța între 2009 și 2015, a declarat compania-mamă Stellantis într-un comunicat.

Companiei i s-a ordonat să depună un depozit de opt milioane de euro și să ofere garanții bancare de 25 de milioane de euro pentru a acoperi eventualele plăți compensatorii, a spus Stellantis, scrie techxplore.com.

Volkswagen, rivalul producătorului francez Renault și o altă unitate Stellanits, Peugeot, au anunțat săptămâna aceasta că au fost taxați pentru emisiile poluante.

Scandalul a izbucnit în 2015 când o investigație americană a dezvăluit că VW a echipat în jur de 11 milioane de vehicule cu dispozitive capabile să reducă emisiile de dioxid de carbon în timpul testelor, chiar dacă emisiile reale ar putea fi de până la 40 de ori mai mari.

Compania a recunoscut ulterior înșelăciunea, dând o lovitură masivă reputației sale de inginerie solidă și vehicule bine construite.

Amenzile, taxele legale și repararea vehiculelor, rechemările și despăgubirile au costat deja VW aproximativ 32 de miliarde de euro, în timp ce alte mărci, inclusiv Fiat Chrysler, BMW, Porsche și Daimler, au fost, de asemenea, prinse în afacerea dieselgate.

Ultima oră
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”
22:07 - Ludovic Orban, despre Florin Cîțu: Eu sunt de 31 de ani în PNL și i-am votat și derogarea ca să candideze, iar lui nici nu i s-a uscat bine cerneala pe adeziune și hotărăște el când și cum iese din politică Ludovic Orban!? Nu îi e rușine un pic!? (VIDEO)
21:50 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis nu poate constituțional și moral să intervină în competiția internă a PNL. Nu e adevărat că relația mea cu președintele s-a răcit”
21:43 - Ludovic Orban: Sunt pregătit să îmi asum răspunderea guvernării / Dacă va exista posibilitatea de a discuta din nou despre portofolii, eu sunt deschis / Nominalizarea miniștrilor e apanajul formațiunilor (VIDEO)
21:34 - Ludovic Orban, despre posibilitatea ca Cioloș să fie numit premier la schimb cu refacerea coaliției: „Asta e o glumă. Partidul cel mai puternic din coaliție dă premierul”
21:20 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis m-a desemnat de trei ori prim-ministru. M-ar fi desemnat și a patra oară dacă la negocierile din coaliție, USR-PLUS m-ar fi preferat pe mine”
21:18 - Ludovic Orban: Noi nu mai avem posibilitatea statutară și legală să oprim Congresul PNL. Nimeni nu va intra în sală dacă nu are certificat verde (VIDEO)
21:08 - Ludovic Orban: „A fost un mandat foarte greu de președinte PNL. Partidul era demoralizat, nu era unit”