Scandalul Dieselgate se extinde: Citroen vizată de anchete privind emisiile poluante

Scandalul Dieselgate se extinde: Citroen vizată de anchete privind emisiile poluante

Citroen a devenit joi al patrulea producător de automobile care a dezvăluit săptămâna aceasta că a fost acuzată în Franța în legătură cu scandalul fraudării datelor privind emisiile poluante, un nou „dieselgate” care zguduie industria auto.

Producătorul auto francez a fost acuzat de autorități de „înșelăciune” legate de vânzarea vehiculelor diesel Euro 5 în Franța între 2009 și 2015, a declarat compania-mamă Stellantis într-un comunicat.

Companiei i s-a ordonat să depună un depozit de opt milioane de euro și să ofere garanții bancare de 25 de milioane de euro pentru a acoperi eventualele plăți compensatorii, a spus Stellantis, scrie techxplore.com.

Volkswagen, rivalul producătorului francez Renault și o altă unitate Stellanits, Peugeot, au anunțat săptămâna aceasta că au fost taxați pentru emisiile poluante.

Scandalul a izbucnit în 2015 când o investigație americană a dezvăluit că VW a echipat în jur de 11 milioane de vehicule cu dispozitive capabile să reducă emisiile de dioxid de carbon în timpul testelor, chiar dacă emisiile reale ar putea fi de până la 40 de ori mai mari.

Compania a recunoscut ulterior înșelăciunea, dând o lovitură masivă reputației sale de inginerie solidă și vehicule bine construite.

Amenzile, taxele legale și repararea vehiculelor, rechemările și despăgubirile au costat deja VW aproximativ 32 de miliarde de euro, în timp ce alte mărci, inclusiv Fiat Chrysler, BMW, Porsche și Daimler, au fost, de asemenea, prinse în afacerea dieselgate.

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)