Sindicatele franceze de la Renault, nemulțumite de faptul că Dacia Spring va fi produsă în China

Sindicatele franceze de la Renault, nemulțumite de faptul că Dacia Spring va fi produsă în China

Sindicatele Renault din Franța critică dur faptul că grupul auto va produce la o uzină din China primul model electric al Dacia. Mai exact, Dacia Springva fi asamblată în uzina Shiyan,deținută împreună cu Dongfeng și Nissan, și va fi importată în Europa, devenind astfel și primul model Dacia care va fi produs în Asia.

Sindicatele franceze de la Renault nu se de acord cu producerea modelului Dacia Spring în China

Dacia Springva fi asamblată în Hubei, China și va fi importată în Europa.

Oficialii Dacia spun că producția în țara asiatică aduce un avantaj deoarece China are un ecosistem foarte dezvoltat pentru mașini electrice și va permite importul rapid către Europa.

Aici trebuie spus că un motiv pentru care mașina este produsă în China ține de faptul că tot China este cel mai mare producător mondial de baterii pentru aceste mașini.

De asemenea, piața de acolo este cea mai mare pentru vehiculele electrice, 60% din vânzările mondiale fiind în China.

Sindicatele Renault din Franța sunt însă nemulțumite de această decizie. Renault este în criză financiară și își va reduce efectivele și producția pentru a se redresa, iar sindicatelecer ca modelul Spring să fie produs în Franța unde Renault produce și modelul Zoe, cea mai vândută mașină electrică din Europa.

Alegerea acelui loc de producție ”se bate cap în cap” cu sprijinul dat de guvernul de la Paris industriei auto franceze și cu ideea creării de locuri de muncă suplimentare în Franța, spune Frank Daoust, purtător de cuvânt la sindicatul CFDT pentru Bloomberg, transmite Hotnews.

Un alt sindicat, FO, spune că amprenta de carbon va fi dezastruoasă din cauză că mașinile vor fi aduse tocmai din China.

Spring va fi produs la uzina Shiyan deținută împreună cu Dongfeng și Nissan.

Dacia Spring are o autonomie promisă de 225 km, viteza maximă este de 125 km/h, iar prețul va porni de la aproximativ 17.000 de euro (înainte de aplicarea subvențiilor).

Dacia lansează și DusterPick-Up

Dacia a anunțat că lansează în țară oversiune de serie DusterPick-Up ce are o benă de 1,65 metri lungime, sarcină utilă de până la 500 kg și motor dCi de 115 CP.

Prețul este de 22.546 euro, iar mașina este dezvoltată împreună cu carosierul Romturingia.

Versiunea de serie Dacia Pick-up este un model bazat pe unul dintre cele mai iubite SUV-uri din România, reinterpretat pentru cei ce iși doresc un plus de utilitate și versatilitate în activitățile profesionale, potrivitDacia.ro

Dimensiuni:

Lungime : 4 341 mm Lățime : 1 822 mm (2 052 mm cu oglinzile retrovizoare)

Înălțime : 1 678 mm Ampatament : 2 673 mm

Gardă la sol gol : 224 mm

Lungimea de încărcare a benei: 1 650 mm

Volumul util al benei : 1 000 litri Sarcina utilă: 500 kg