Skoda va reporni producția în uzina din Ucraina

Skoda va reporni producția în uzina din Ucraina
Foto: Pixabay

Skoda a luat decizia de reluare a expedierii de subansamble spre uzina de producție din Ucraina care aparține  partenerilor de la Eurocar. Aceasta este o  companie independentă din Ucraina, conform Profit.ro.

Mai multe companii de acest fel au fost încurajate să își reia activitatea pe fondul revenirii situației la normal din Ucraina, în regiunile din nordul și vestul țării.

Skoda va reporni producția în uzina din Ucraina

De asemenea, companiile țin cont și de prognoza pozitivă a specialiștilor în ceea ce privește riscul  scăzut de reluare a atacurilor din partea Rusiei în această zonă a Ucrainei.

Eurocar face parte din  grupul Atoll Holding, unul dintre marile grupuri industriale din Ucraina.

Din aceste considerente, compania a hotărât să reînceapă producția de automobile Skoda, cu ajutorul constructorului ceh.

Skoda va relua livrările către Eurocar kituri SKD (semi knocked down), către partenerul din Ucraina, pentru începerea asamblărilor de mașini.  Astfel că, în primul transport vor fi livrate 80 de Kituri, conform constructorului ceh, iar ulterior livrările vor crește în funcție de evoluția situației.

Uzina Eurocar din Solomonovo deține o capacitate de 80.000 de autovehicule

Uzina Eurocar din Solomonovo scoate pentru  piața locală modelele Superb, Kodiaq, Karoq și Fabia Combi.

Aceasta deține o capacitate de 80.000 de autovehicule care sunt construite din kituri SKD și CKD.

Producerea acestor autovehicule a fost oprită după ce  armata rusă a invadat Ucraina, însă  Eurocar a anunțat în luna mai  că proprietarii din propria rețea de distribuție au început să preia din nou comenzi de la clienți.

Astfel că, din luna iunie va începe repornirea producției.

Totodată, Skoda deține o unitate de producție în Rusia, dar din cauza războiului provocat de Putin activitatea din această țară a fost suspendată. În plus  Eurocar produce mașini Skoda din anul 2002, iar prima mașină pentru producție a fost Octavia, apoi a urmat  Fabia. În anul 2003  a apărut mai apoi mașina Skoda Superb, se mai arată  în sursa citată.

Urmăriți B1TV.ro și pe