SUA: Ford va rechema la service trei milioane de vehicule

SUA: Ford va rechema la service trei milioane de vehicule
Foto: Pixabay

Marți, administraţia americană pentru siguranţa traficului (NHTSA) a anunţat că va cere Ford Motor Co să recheme la service trei milioane de vehicule pentru a înlocui airbag-urile defecte produse de grupul nipon Takata, care pot exploda.

Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) a declarat că respinge petițiile depuse de Ford și Mazda Motor Corp în 2017 pentru a evita retragerea vehiculelor cu umflatoare potențial periculoase. Decizia va impune, de asemenea, Mazda să retragă și să repare airbagurile șoferului în aproximativ 5.800 de vehicule. Rechemările vor acoperi diferite vehicule din anii model 2006 – 2012, scrie Reuters.

Ford va rechema la service trei milioane de vehicule din cauza airbag-urilor defecte

Defectul, care duce, în cazuri rare, la ruperea gonflatoarelor de airbag și la aruncarea fragmentelor de metal potențial letale, mai ales după expunerea pe termen lung la umiditate ridicată, a determinat cea mai mare rechemare auto din istoria SUA de peste 67 de milioane de airbag-uri. La nivel mondial, au fost amintite aproximativ 100 de milioane de airbag-uri instalate de 19 mari producători auto.

NHTSA a declarat că „dovezile clarifică faptul că aceste airbag-uri prezintă un risc semnificativ pentru siguranță”.

La începutul acestei luni, agenția de siguranță auto a declarat că cel puțin 17 milioane de vehicule cu airbag-uri Takata rămân neamenajate.

Inflamatoarele Takata au dus la moartea a cel puțin 27 de persoane din întreaga lume și 18 în Statele Unite și peste 400 de răniți.

Ford a declarat marți că vehiculele pe care NHTSA le ordona să fie retrase au făcut obiectul unei rechemări anterioare Takata pentru airbag-ul din partea pasagerului, dar nu a mai comentat situația.

Mazda nu a comentat imediat situația.

Retragerea se va aplica diferitelor vehicule Ford Ranger, Fusion, Edge, Lincoln Zephyr / MKZ, Mercury Milan și Lincoln MKX, împreună cu vehiculele Mazda 2007–2009 din seria B. Vehiculele Mazda au fost proiectate de Ford, construite pe aceeași platformă și au folosit aceleași pneuri gonflabile ca și camioanele Ranger.

Autoritatea de reglementare a spus că Ford trebuie, în termen de 30 de zile, „să prezinte NHTSA un program propus pentru notificarea proprietarilor de vehicule și lansarea unei soluții”.

Ford Kuga PHEV: livrări sistate. Bateria poate lua foc

Amintim că Ford a confirmat, în vara anului 2020, sistarea livrărilor lui Kuga PHEV. Motivul: bateria poate lua foc la încărcare.

Acest pericol planează doar asupra exemplarelor fabricate până la 26 iunie 2020, a căror livrare a fost suspendată temporar. Decizia a fost luată după ce patru autoturisme au luat foc în timpul încărcării, posibil din cauza încingerii bateriei. Ford spune, de asemenea, că a contactat proprietarii de Kuga PHEV și le-a recomandat să nu încarce bateriile de la priză până când compania nu va descoperi problema.

Ford Puma rechemat în service

Noul SUV-coupe de clasă mică Ford Puma a debutat cu stângul. Ford România a lansat, anul trecut, o campanie de rechemare în service. Problemele țin de airbagul șoferului și pot pune în pericol siguranța acestuia în caz de accident.

Imediat după lansarea internațională, Ford a descoperit deficiențe de fabricație la noul SUV-coupe Ford Puma. Iar din anunțul de mai jos al Ford România deducem că există o problemă destul de gravă care poate pune în pericol siguranța pasagerului în caz de accident.