Tesla introduce și în Europa funcția care permite mașinilor să plece singure de la semafor la culoarea verde

Tesla introduce și în Europa funcția care permite mașinilor să plece singure de la semafor la culoarea verde
foto: Pixabay

Tesla a început să distribuie și pe tărâm european o actualizare, care cuprinde Traffic Light and Stop Sign Control, funcție care permite mașinii să plece singură de la semafor la culoarea verde dacă există un vehicul în față, potrivit Automarketvia Teslarati.

Vestea vine în contextul în care, la sfârșitul lunii aprilie, Tesla anunța oficial lansarea funcției Traffic Light and Stop Sign Control în cadrul sistemului Autopilot. Concret, ea permite mașinii să se oprească singură la semafor și, mai mult decât atât, să pornească tot singură la culoarea verde, dar numai în situația în care are și o mașină în față.

La început, funcția a fost disponibilă doar pentru piața americană, dar Tesla a început să distribuie noul update și în țări din Europa, precum Marea Britanie, Belgia sau Elveția.

„Funcția Traffic Light and Stop Sign Control nu mai necesită acordul explicit al șoferului pentru a permite sistemului Autopilot să pornească la culoarea verde a semaforului, atunci când există un vehicul în față”, menționează Tesla în descrierea acestui update.

Chiar și așa, Tesla avertizează șoferii să fie în permanență atenți la trafic, având în vedere că este posibil ca mașina să nu se oprească singură la toate semafoarele.

„Ca toate funcțiile Autopilot, trebuie să continui să fii atent și pregătit să reacționezi imediat, inclusiv să frânezi, pentru că este posibil ca această funcție să nu oprească mașina la toate semafoarele. Această funcție va fi conservatoare”, mai spun oficialii Tesla, cu precziarea că „la început nu va încerca să vireze în intersecții”.

Funcțiaeste încă în stadiul Beta de dezvoltare – adică dezvoltarea sa încă nu a fost finalizată.

Ultima oră
20:55 - Poliţia Română anunță că are circa 3.000 de dispozitive cu care poate verifica certificatele verzi
20:31 - Înregistrări din ședința în care echipa lui Dan Barna pregătește strategia pentru turul 2 cu Dacian Cioloș: „E caft pe bune” / „O să facem un call center cu vedete”
20:16 - Administrația Prezidențială a anunțat oficial faptul că Klaus Iohannis va participa, sâmbătă, la Congresul PNL
20:10 - Dan Motreanu: Nu candidez pentru nicio funcție la Congresul PNL / Ce înseamnă „echipa câștigătoare”? Pe cine au învins? / Ar fi o pată mare pe obrazul PNL și al președintelui Iohannis să fie aleși oameni controversați
19:44 - China anunță noi măsuri împotriva criptomonedelor: Au fost blocate toate tranzacțiile
19:42 - Certificatul verde, un adevărat imbold pentru vaccinare. Măsura a fost adoptată cu întârziere de Guvernul Cîțu, într-un moment în care campania aproape înțepenise
19:10 - Raed Arafat confirmă: Intrarea la restaurantele din interiorul mall-urilor se va face tot cu certificatul verde
19:05 - Aproape 20.000 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care 17.000 cu prima doză. Mai bine de 5,3 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:42 - Cristian Diaconescu: Nimeni astăzi în Europa nu crede că moștenirea Merkel va fi contrazisă de stânga sau de dreapta / Angela Merkel și Donald Tusk înțeleg mai bine România decât mulți alții de pe continent (VIDEO)
18:33 - Peste 10.000 de porci vor fi ucişi la o singură fermă din Hunedoara ca urmare a confirmării pestei porcine africane