Tesla recheamă peste 360.000 de mașini în service. Eroarea care poate provoca accidente

Tesla recheamă peste 360.000 de mașini în service. Eroarea care poate provoca accidente
Sursa Foto: Flickr.com

Tesla recheamă sute de mii de vehicule din cauza îngrijorării că funcția sa de autoconducere completă ar putea provoca accidente, în cea mai recentă și cea mai importantă lovitură adusă afirmațiilor companiei că funcțiile sale de conducere autonomă sunt sigure, scrie forbes.com.

Sute de mii de mașini Tesla, rechemate în service

Rechemarea voluntară afectează 362.758 de mașini, conform unui dosar de reglementare la Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi, inclusiv vehiculele Model Ys 2020-2023, Model 3s 2017-2023 și Model S 2016-2023.

Sistemul Full Self-Driving ar putea cauza probleme cum ar fi ghidarea unui vehicul direct printr-o intersecție pe o bandă de viraj, rularea unui semn de oprire și conducerea printr-o intersecție fără a fi precaută la o lumină galbenă, se arată în dosar.

Tesla a declarat că nu cunoaște informații despre accidente din cauza unor probleme cu sistemul său de conducere autonomă, conform raportului de rechemare.

Compania intenționează să lanseze o actualizare de software „over-the-air” pentru a elimina problema, în timp ce proprietarii mașinilor afectate vor primi o scrisoare de notificare până pe 15 aprilie.

Tesla încă consideră că funcția sa de auto-conducere completă se află într-o etapă „beta” sau de testare.

„În anumite circumstanțe rare și în limitele de operare ale FSD Beta, atunci când funcția este activată, caracteristica ar putea încălca legile sau obiceiurile locale de circulație”, se arată în raportul de rechemare.

Afirmațiile Tesla privind siguranța la conducerea autonomă fac obiectul investigațiilor Departamentului de Justiție, Comisiei pentru Valori Mobiliare și Schimb și NHTSA.

NHTSA a declarat că a contactat Tesla luna trecută pentru a solicita o notificare de rechemare după ce „a identificat potențiale preocupări legate de anumite caracteristici operaționale ale FSD Beta”, Tesla fiind de acord săptămâna trecută să avanseze cu o „rechemare voluntară”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
22:07 - Un tânăr se zbate între viață și moarte: Pompierii nu au putut să-l salveze din incendiu din cauza mașinilor parcate ilegal care au blocat accesul spre locul intervenției
22:02 - Nicușor Dan: Proiectul reabilitării șinelor de tramvai, cea mai mare achiziție publică realizată de Primăria Capitalei, de aproximativ 1,9 miliarde lei / Am primit oferte pentru 11 loturi
21:45 - Un tablou din colecția lui Nicolae Ceaușescu a fost descoperit în Bulgaria. Opera de artă este evaluată la 50 de milioane de euro
21:35 - Marcel Ciolacu, despre criza de pe piața RCA: Consiliul Concurenței, o instituție anchilozată. Dacă e așa deștept Bogdan Chirițoiu, de ce nu vine el să conducă România? Are tupeul să își mai dea cu părerea?
21:29 - Turcia, aleasă de peste jumătate de milion de români ca destinație de vacanță / Cât costă un sejur all inclusive
21:26 - UE consumă mai multă cocaină. Care este statistica referitoare la canabis
21:18 - Elwira vorbește despre cum a fost cerută în căsătorie de Mihai Petre și cum a decurs nunta lor / „Tatăl lui Mihai decedase cu ceva timp în urmă”
21:07 - Prințul William, vizită surpriză în Polonia. Moștenitorul tronului britanic a mers la trupele din zona frontierei cu Ucraina (FOTO, VIDEO)
21:02 - Țara care oferă vacanțe gratuite pentru a-i învăța pe oameni cum să fie fericiți / Cine poate candida
20:58 - Mai mulți adolescenți au fost reținuți după ce au spart două școli din județul Olt