Ultima Oră // Veşti proaste pentru proprietarii de maşini mai vechi de 15 ani. Vor plăti o nouă taxă!

Ultima Oră // Veşti proaste pentru proprietarii de maşini mai vechi de 15 ani. Vor plăti o nouă taxă!

Noile directive de la nivelul Uniunii Europene determină Guvernul României să implementeze măsuri care să sprijine tranziția la mașinile „prietenoase” cu mediul. Tanczos Barna a declarat marți, 13 iulie, că Guvernul va lua noi măsuri până la finalul anului, pentru mașinile mai vechi de 15 ani.

Cu siguranță va exista un proiect, într-un timp relativ scurt, ce va viza vehiculele fabricate înainte de anul 2006, în condițiile în care „inclusiv Comisia Europeană ne forțează să luăm măsuri pentru reducerea vârstei parcului auto”, a declarat ministrul Mediului, potrivit Agerpres.

„Inclusiv Comisia Europeană ne forţează să luăm măsuri pentru reducerea vârstei parcului auto. Este o decizie asumată la nivelul Guvernului, odată cu negocierea PNRR (planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă – n. r.). Comisia ne-a recomandat să găsim o soluţie pentru maşinile mai vechi de 15 ani, o măsură asumată de Guvern prin faptul că am mers mai departe pe această linie cu infrastructura de transport finanţată parţial prin PNRR şi o asumare de reformă în acest domeniu.

Va exista pentru maşinile mai vechi de 15 ani cu siguranţă o măsură într-un timp relativ scurt. Se discută acum la nivel guvernamental cu ministerele de resort care ar fi varianta”, a declarat Tanczos Barna, potrivit sursei citate.

Taxe mai mari pentru proprietarii de mașini vechi?!

Proprietarii de mașini vechi ar urma să plătească taxe mai mari. Până în prezent, acest lucru nu a fost tranșat la Ministerul Mediului.

„Nu am discutat de taxă efectiv şi nu am discutat de dimensiunea taxei şi probabil nu va fi aplicată de Ministerul Mediului. Din punctul meu de vedere trebuie o măsură în balans, adică să avem şi un sprijin pentru cei care renunţă şi, în paralel, să avem o altă abordare pe taxe locale, de exemplu.

Să vedem care va fi soluţia care va fi propusă până la urmă de Guvern. Încă o dată: este o măsură cerută şi de Comisia Europeană şi va fi implementată probabil în cel mai scurt timp”, a declarat Barna.