Un Ferrari din anii ‘60, cea mai scumpă maşină sport vândută vreodată la o licitaţie în SUA

Un Ferrari din anii ‘60, cea mai scumpă maşină sport vândută vreodată la o licitaţie în SUA
Foto: bloomberg.com

Un model rar de Ferrari din anii ‘60 a fost vândut, sâmbătă, la o licitaţie în SUA pentru suma record de 27,5 milioane de dolari.

Modelul este un Ferrari 275 GTB/4*S NART (North American Racing Team) Spyder din 1967, iar preţul achiziţionării a fost cel mai ridicat din lume pentru o maşină italienească şi cel mai mare pentru o maşină cumpărată vreodată la o licitaţie din SUA.

Autovehiculul a aparţinut omului de afaceri Eddie Smith, singurul proprietar, scrie Bloomberg

Modelul NART Spyder este creaţia lui Luigi Chinetti, importatorul mărcii italieneşti din America de Nord.

Numai zece astfel de modele au fost construite iar preţul de vânzare era de 15.000 de dolari în 1968, conform Business Insider. Cumpărătorul ar fi antreprenorul canadian din industria modei Lawrence Stroll, fondatorul Tommy Hilfiger.

Ferrari 275 GTB/4*S NART are un motor V12 de 3,2 litri şi suspensie independentă pe toate roţile.

 

 

Ultima oră
17:27 - Ioana Mihăilă explică cum s-a pregătit MS pentru valul patru: Creșterea numărului de paturi ATI/TI reprezintă punerea în aplicare a planului pregătit de Ministerul Sănătății
17:25 - Ludovic Orban: Joaca de-a politica trebuie să se termine! Cine poartă răspunderi pentru această criză gravă trebuie să și le asume și să acționeze în consecință. După 25 septembrie, PNL are capacitatea să pună punct crizei (VIDEO)
17:08 - Echipa Orban, apel pentru soluționarea crizei politice. Ionel Dancă: Ludovic Orban, cel care poate face majoritatea parlamentară. Respingem orice fel de colaborare cu PSD (VIDEO)
17:03 - Schimbări la înmatricularea și radierea mașinilor. Detaliul pe care toți șoferii trebuie să îl știe
16:39 - Lista celor 234 de localități în care incidența e de cel puțin 3 la mie (DOCUMENT)
16:31 - 2.468 de școli vor beneficia de vaccinare cu sprijinul echipelor mobile. Anunțul medicului Valeriu Gheorghiță
16:29 - Florin Cîțu: Octavian Berceanu a fost numit politic la Garda de Mediu și nu l-am demis eu, de fapt i-a fost retras sprijinul politic atunci când USR a ieșit de la guvernare
16:17 - Marcel Ciolacu: Bilanțul negru de astăzi, cu 120 de morți de COVID, 990 de bolnavi la ATI și aproape 6.800 de cazuri este doar începutul
16:16 - Florin Cîțu, declarații contradictorii despre valul 4: „S-ar putea să fie ceva, dar nimic din ceea ce a fost până acum”
16:14 - Valeriu Gheorghiță: Sunt 2.468 de unități de învățământ care vor beneficia de vaccinare cu sprijinul echipelor mobile (VIDEO)