Un șofer a rămas fără permis după ce muncitorii care au reabilitat un drum au montat greșit semnele de circulație

Un șofer a rămas fără permis după ce muncitorii care au reabilitat un drum au montat greșit semnele de circulație
Sursa Foto: Facebook / Info trafic Calarasi

Un bărbat a rămas fără permis după ce muncitorii care au reabilitat un drum dintr-o localitate din județul Giurgiu au montat greșit semnele de circulație.

Se pare că șoferul și-a găsit dreptatea în instanță abia după un an de judecată, notează gandul.ro.

A rămas fără permis după ce muncitorii au montat greșit semnele de circulație

De curând, magistrații Judecătoriei Bolintin Vale au admis plângerea depusă de șofer cu un an în urmă. Bărbatul a contestat proces-verbal întocmit de Poliția Rutieră Giurgiu, după ce polițiștii l-au amendat cu 580 de lei și i-au luat permisul pe o perioadă de 30 de zile, deoarece ar fi intrat cu mașina pe un drum semnalizat cu indicatorul „accesul interzis”.

Conform unor surse judiciare, în noiembrie în 2021, mai mulți muncitori care lucraseră la reabilitarea unui drum din localitatea Mihăilești au montat mai multe semne de circulație, pe care le aveau în camion.

Fără nicio explicație, aceștia au montat la intrarea pe drumul proaspăt asfaltat un semn care indica accesul interzis, iar în momentul în care drumul a fost redeschis circulației, semnul a rămas tot acolo.

Un an a durat să demonstreze că este nevinovat

Se pare că abia în luna noiembrie a acestui an, instanța a primit de la Primăria Mihăilești un document care atesta faptul că, la data de 30 noiembrie 2021, pe acel drumul nu trebuia să existe semnul de circulație în baza căruia a fost sancționat șoferul respectiv.

În baza noilor dovezi, judecătorul a dispus anularea imediată a procesului verbal.

„Admite plângerea contravenţională formulată de petentul C. Aurel, în contradictoriu cu intimatul Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Giurgiu. Anulează procesul verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei (…) din data de 30.11.2021. Exonerează petentul de la plata amenzii contravenţionale în cuantum de 580 de lei. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Judecătoria Bolintin Vale”, a fost decizia magistraților.

Urmăriți B1TV.ro și pe