Uzina Dacia lansează un program de plecări voluntare. Ce sume de bani vor primi angajații care renunţă de bunăvoie la locul de muncă

Uzina Dacia lansează un program de plecări voluntare. Ce sume de bani vor primi angajații care renunţă de bunăvoie la locul de muncă
Uzina Dacia lansează un program de plecări voluntare și oferă bani angajaților care pleacă singuri. Foto: Dacia / Facebook

Uzina Dacia lansează un program de încetare a contractelor de muncă prin acordul părţilor, iar angajații care renunţă de bunăvoie la locul de muncă pot primi până la 130.000 de lei. Compania spune că nu vrea să reducă numărul de angajaţi, ci să ajusteze echipele, și că anul acesta chiar intenționează să angajeze 500 de oameni.

Dacia vrea să renunțe la o parte din angajați. Ce sume le oferă

Programul de plecări voluntare de la Dacia va începe pe 1 iulie. Angajații care doresc să plece vor primi sume diferite, în funcție de vechime, informează jurnaluldearges.ro. Astfel, cei cu până la 2 ani vechime vor primi 16.000 de lei și suma crește până la 130.000 de lei pentru cei care au lucrat peste 16 ani în companie:

-până la 2 ani vechime, 16.000 de lei net;

-între 2 și 4 ani vechime, 40.000 de lei net;

-între 4 și 8 ani vechime, 70.000 de lei net;

-între 8 și 12 ani vechime, 85.000 de lei net;

-între 12 și 16 ani vechime, 105.000 de lei net;

-peste 16 ani vechime, 130.000 de lei net.

Dacia spune că nu vrea să-și reducă numărul de angajați, ci să-și ajusteze echipele în special în departamentele unde au loc automatizări şi robotizări în vederea viitoarelor proiecte.

Compania a mai transmis că vrea chiar să angajeze 500 de oameni anul acesta.

Odată cu plata drepturilor salariale aferente lunii iunie (lichidarea lunii iunie) salariații vor primi și plata zilelor de concediu de odihnă.

De asemenea, cei interesați pot beneficia până la finalul anului de reducerea prevăzută în contracul colectiv de muncă la cumpărarea unui autovehicul nou din gama Dacia, Renault sau Nissan.

Un program similar de plecări voluntare a avut loc și în 2017.

Scenariu privind vânzarea uzinei Dacia de la Mioveni

Recent, Andrei Caramitru a sugerat că președintele francez Emmanuel Macron vine în România pentru a purta negocieri dure. El crede că Macron îi va cere lui Klaus Iohannis ca România să cumpere corvete de la francezi, nu de la olandezi, la schimb cu acceptarea în spațiul Schengen. Președintele francez ar mai încerca să pună presiune chiar invocând posibilitatea vânzării de către Renault a uzinei Dacia de la Mioveni.

„Daca refuzam, ne va ameninta așa Manuel: Renault vinde fabrica Dacia la chinezi (deja au apărut informații pe surse) care după probabil o închid, cine știe … Schengen nu se va mai întâmpla niciodată.

Blocam si Moldova in orice demers si finantare europeană de acum încolo. Așa doar ca sa învățați cum funcționează lumea asta de fapt. Si sa nu va mai faceți iluzii. Asta e realitatea, așa se discuta. Lumea e dura si fără nici un principiu de fapt”, a scris Caramitru, într-o postare pe Facebook.

Urmăriți B1TV.ro și pe