Veste BOMBĂ de la Volvo: Sute de mii de mașini sunt rechemate la service… Toți șoferii români trebuie să știe asta URGENT

Veste BOMBĂ de la Volvo: Sute de mii de mașini sunt rechemate la service... Toți șoferii români trebuie să știe asta URGENT
sursă foto: cnbc.com

Volvo a anunțat, marți, că a decis să recheme la service peste 200 de mii de mașini diesel vândute în întreaga lume, după ce a descoperit la o conductă de combustibil, informează AP preluată de Agerpres.

Annika Bjerstaf, purtătorul de cuvânt al Volvo Cars, a declarat că din cauza acestor crăpături este posibil ca, în timp, combustibilul să ajungă în compartimentul motorului. Totuși, oficialul constructorului suedez a subliniat că, până acum, nu au fost semnalate pagube sau accidente din cauza acestei defecțiuni.

Rechemarea afectează modelele Volvo V40, S60 și V60, precum și versiunile lor Cross Country, dar și modelele V70, XC70, S80, XC60 și XC90 construite în 2015 și 2016.

Publicația notează că Volvo este ultimul constructor auto care iniţiază o acţiune de rechemare la service, după ce General Motors a retras de pe piaţă un milion de camioane şi SUV-uri în SUA din cauza unor probleme la sistemul de direcţie asistată, iar Ford a anunţat că va rechema la service aproximativ două milioane de autovehicule din cauza riscului de incendiu prezentat de unele componente ale centurii de siguranţă.