Vine vara și, odată cu ea, ambuteiajele pe A2! NU sta cu orele în trafic! Iată RUTELE care te scapă de aglomerație și nervi (FOTO)

Vine vara și, odată cu ea, ambuteiajele pe A2! NU sta cu orele în trafic! Iată RUTELE care te scapă de aglomerație și nervi (FOTO)

Vine vara și, odată cu ea, ambuteiajele la ieșirea și intrarea pe A2.

Pentru a nu-ți mai face nervi stând în trafic, îți vindem câteva ponturi pentru a ajunge pe litoral în cel mai scurt timp.

Primul sfat pentru a evita aglomeraţia spre mare este să pleci vineri spre seara. Dacă totuși nu ai altă opțiune decât cea de a pleca sâmbătă dimineață spre Constanța, atunci e bine să știi că există și alte drumuri, care îţi pot economisi minute bune, sau, de ce nu, te pot ajuta să te relaxezi în drum spre litoral, potrivit ProMotor.

Evită, așadar, ruta directă e prin Dristor – Camil Ressu – Theodor Pallady şi direct pe autostradă. Toată lumea o folosește.

Folosește ruta de lângă Dâmboviţa, pe Splaiul Unirii, cu ieşire în Centură şi apoi în A2. Sau, la conexiunea cu Centura, faci dreapta, apoi urmezi drumul prin Glina şi Bălăceanca – acesta are acum conexiune directă cu Autostrada Soarelui.

Dacă vii dinspre nordul Bucureştiului, evită aceeaşi zonă venind pe bulevardul 1 Decembrie 1918 şi efectuând virajul spre stânga la intersecţia cu Theodor Pallady. Alternativ, poţi veni şi pe Şoseaua Industriilor şi apoi pe Drumul între Tarlale, dar trebuie să ţii cont de faptul că vei avea „cedează trecerea” la intersecţia cu Theodor Pallady.

Duminică seară, la revenire, poți evita aglomerația de la intrare în Capitală ieșind de pe autostradă la noua legătură cu DJ 301A cu Bălăceanca şi Glina, apoi pe Splaiul Unirii, dacă ai treabă spre vestul sau sudul oraşului, sau pe DJ 301 spre Pantelimon, dacă ai treabă cu nordul oraşului. Dacă blocajele anunţate sunt şi mai mari, atunci poţi ieşi chiar de la Fundulea, în special dacă ai treabă spre nordul oraşului.

Dacă vrei să ocoleşti Bucureştiul cu totul în drumul tău spre vest sau spre nord, atunci cel mai rapid este, mai ales la ora de vârf, să ieşi din A2 pe la Fundulea şi apoi să-ţi urmezi drumul spre dreapta, pe DJ 100, spre Pasărea şi Afumaţi, revenind în Centura Bucureştiului prin Voluntari.

Vezi AICI hărțile ajutătoare

Dacă ești în drum spre litoral, nu te grăbești și vrei să admiri ujn peisaj superb, atunci poţi încerca să ieşi de pe A2 la Cernavodă şi să apuci pe drumul Rasova – Ion Corvin – Adamclisi – Cobadin – Negru Vodă (sau Topraisar, dacă mergi spre Eforii).

Dacă vii dinspre Moldova, atunci poţi trece cu bacul la Măcin şi să apuci spre Tulcea, pe un drum cu asfalt în stare bună şi relativ puţin circulat, de pe care te vei putea bucura de peisajele Munţilor Măcin şi nu numai.

Dacă vii spre Bucureşti, o altă rută pentru evitarea aglomeraţiei până la un punct e "pe partea" cu Ovidiu către Castelu.

Urmăriți B1TV.ro și pe