Volkswagen spune că are destule gaze pentru iarnă, dar ar putea să rămână în pană anul viitor

Volkswagen spune că are destule gaze pentru iarnă, dar ar putea să rămână în pană anul viitor
Volkswagen, vești îngrijorătoare! Ce se întâmplă cu producția auto europeană. Sursa Foto: Flickr.com

Volkswagen ar trebui să poată menține nivelul de producție în următoarele 5-6 luni dacă Germania continuă să își umple rezervele, dar creșterea prețurilor și instabilitatea din rețeaua de furnizori reprezintă un risc pentru producția globală, a declarat joi un director executiv, citat de Reuters.

Volkswagen se gândește inclusiv la relocarea producției

Dacă livrările din Rusia prin conducta Nord Stream 1 nu vor fi reluate, producătorul auto se așteaptă la o penurie de gaze naturale începând cu luna iunie a anului 2023, a adăugat directorul, care a preferat să rămână anonim, citând un studiu al Goldman Sachs.

Printre măsurile planificate pe termen scurt pentru a se proteja de lipsa componentelor se numără stocarea acestora în depozite și în containerele de transport, cum ar fi navele și trenurile.

Soluțiile pe termen mediu ar putea include relocarea producției în alte regiuni. La începutul lunii septembrie, Oliver Blume, noul director general al grupului german, a transmis că Volkswagen AG va accelera tranziţia spre vehiculele electrice, însă trebuie să găsească „ritmul” adecvat pentru a face trecerea, potrivit Reuters.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
14:58 - Reprezentant al românilor din Italia: Am avut informația că foarte mulți conaționali de-ai noștri vor vota Fratelli d`Italia. Partidul a lăsat loc de înțeles că e interesat ca românii să se integreze în politica de dreapta (VIDEO)
14:57 - Imagini incredibile cu Ana Maria Prodan, ieșind de la INML / Are mâna și piciorul în ghips după bătaia cu Reghecampf (FOTO)
14:54 - Piloții sârbi ar putea fi atrași de avioane militare „made in China” pentru a evita sancțiunile americane împotriva unor achiziții din Rusia
14:45 - Tragedie aviatică în Germania! Momentul în care două avioane se ciocnesc în aer și se prăbușesc (VIDEO)
14:38 - Olaf Scholz, infectat cu COVID-19 după o vizită în Orientul Mijlociu / Cum se simte acesta
14:31 - Kremlinul neagă că s-ar fi luat vreo decizie pentru închiderea frontierelor ruse în contextul mobilizării parțiale / Dmitri Peskov recunoaște că anumite convocări s-au făcut eronat
14:24 - Măsuri sporite de siguranță la meciul România – Bosnia / Jandarmii vor controla inclusiv mașinile suporterilor
14:23 - Alexandru Rafila, detalii despre campania de vaccinare antigripală gratuită: Dacă 1,5 milioane de doze sunt insuficiente, vom continua cu achiziția. Nu trebuie distruse cantități mari de vaccinuri (VIDEO)
14:12 - Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Cum va fi vremea la început de octombrie
14:03 - Nava de protocol a dictatorului comunist Ceaușescu, gazda întâlnirii dintre reprezentanții Pentagonului și cei ai MAPN