Volkswagen va produce două tipuri de automobile exclusiv pentru India

Volkswagen va produce două tipuri de automobile exclusiv pentru India
Foto: galleryhip.com

Volkswagen (VW) lucrează la producerea a două noi modele care vor fi disponibile doar în India, în încercarea de a recupera o parte din cota pierdută în ultimii trei ani pe piaţa indiană, relatează Financial Times.

Cota de piaţă a Volksvagen în India a scăzut la aproximativ 2% în acest an faţă de 4% în 2011, potrivit firmei de cercetare Emerging Markets Automotive Advisors.

Pentru a opri acest declin, constructorul auto german încearcă să atragă şoferii din India cu modele ieftine, la fel ca şi competitorii săi, General Motors şi Toyota.

În acest sens, VW vrea să lanseze un automobil compact, cu o lungime de sub patru metri, exclusiv pentru India, ca parte a unui plan de investiţii în valoare de 243 de milioane de dolari pentru următorii şase ani.

„Este un automobil nou, la care lucrăm cu prioritate. Va fi o maşină diferită, cu propriul nume. Nu va fi un Polo sau u Vento”, a spus Mayer, directorul diviziei de autoturisme din India al VW.

El a precizat că, în acelaşi timp, producătorul german lucrează şi la dezvoltarea unui model sport special conceput pentru piaţa indiană.

Totuşi, Mayer a declarat că Volkswagen nu va intra în competiţie pe segmentul maşinilor foarte ieftine, care este, de altfel, cel mai popular în India.

„Acesta este un segment unde nu vrem şi nu suntem capabili să intrăm. Ideea ca VW să intre pe un segment de preţ foarte, foarte redus prin compromiterea valorilor sale de bază – calitatea şi siguranţa – nu este una bună”, a explicat el.

Ultima oră
21:42 - Accident în București: Cum au reușit polițiștii să se răstoarne cu mașina, în plină zi (FOTO)
21:34 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, despre introducerea vaccinării periodice împotriva COVID-19: „Cred că putem să ne gândim ca la vaccinarea antigripală”
21:13 - Ioana Mihăilă, despre testarea periodică a medicilor nevaccinați din fonduri proprii: “Semnalele pe care le-am primit sunt bune”/ “Aproximativ 58% din personalul sanitar este vaccinat”
20:55 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, anunță creșterea plăților pentru medicii de familie care vaccinează la domiciliu
20:35 - O familie de români a plecat cu Tico la mare, în Grecia, fără roată de rezervă. Ce au pățit pe drum cei patru pasageri și cum arăta portbagajul (FOTO)
20:33 - Ioana Mihăilă, despre posibile restricții pentru nevaccinați: „Nu e vorba doar despre accesul în mall-uri, e vorba de spații publice închise neesențiale, în weekend”
20:15 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, dezvăluie cel mai pesimist scenariu privind valul 4: „87% din noile cazuri şi 91% din decesele din ultimele săptămâni sunt la persoane nevaccinate”
19:55 - OMS recomandă guvernelor din Europa creșterea numărului de teste gratuite anti-COVID-19, pe fondul evoluției variantei Delta
19:38 - CNCAV: Peste 16.500 persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore
19:17 - Eduard Novak, primul ministru care va participa la Olimpiadă, în calitate de sportiv. Când se vor desfășura Jocurile Paralimpice