Volkswagen, DECIZIE RADICALĂ: Maşinile pe benzină şi motorină sunt deja istorie… Ce se întâmplă cu fabricile din Germania ale gigantului auto

Volkswagen, DECIZIE RADICALĂ: Maşinile pe benzină şi motorină sunt deja istorie... Ce se întâmplă cu fabricile din Germania ale gigantului auto

Maşinile clasice, pe benzină şi motorină, par să aibă zilele numărate. Grupul german Volkswagen AG se reorientează şi alocă sume tot mai mari pentru investiţiile în maşini cu emisii zero.
Astfel, compania a decis să modifice două din fabricile sale din Germania pentru a produce vehicule electrice.

Fabricile VW din Emden şi Hanovra ar urma să fie transformate pentru producţia de vehicule electrice până în 2022. Deja la Zwickau se produc maşini electrice. Gigantul auto a alocat 1,2 miliarde de euro pentru formarea profesională a celor 7.700 de angajaţi de la Zwickau, scrie Agerpres.

Angajaţii de la Emden (unde se produce acum modelul Passat) şi Hanovra au primit asigurări că locurile lor de muncă sunt garantate până în 2029, dar compania va încerca să-şi reducă numărul de angajaţi la aceste unităţi prin pensionări anticipate.

Grupul german vrea să investească peste 34 de miliarde de euro în dezvoltarea serviciilor de mobilitate, a vehiculelor electrice şi a maşinilor fără şofer până în 2022.

„Ne îndreptăm spre o accelerare a producţiei de vehicule electrice. Emden şi Hanovra vor fi fabrici model în Germania. Împreună cu Zwickau, ele vor forma cea mai mare reţea pentru fabricarea de vehicule electrice din Europa”, a afirmat Gunnar Kilian, membru al Consiliului de Administraţie al VW.

Săptămâna aceasta, directorul general al grupului Volkswagen, Herbert Diess, anunţa că firma a pus la punct o platformă pentru vehicule electrice şi a definitivat un program de achiziţii de baterii care să îi permită să producă 50 de milioane de astfel de maşini.

Ultima oră
22:11 - Radu Țincu: Autoritățile europene, îngrijorate de riscul ca pandemia să evolueze din România și în Europa. Țara noastră riscă să genereze o nouă variantă virală. OMS va propune restricții (VIDEO)
21:44 - Radu Țincu: E vaccinată 47% din populația lumii și nu s-a întâmplat nimic cu nimeni / Când un medic spune că vaccinarea nu e soluția, deși a fost aprobată de toate forurile internaționale, trebuie își piardă calitatea de medic (VIDEO)
21:25 - Daniel Coriu: Am ajuns la o situație dramatică prin nevaccinare, dar și din cauza unor medici iresponsabili care au transmis mesaje greșite / Am propus încă din iulie la Ministerul Sănătății certificatul verde pentru medici (VIDEO)
21:03 - Președintele Colegiului Medicilor: OMS trimite o delegație în România să înțeleagă ce se întâmplă. Nu mai putem face față cazurilor noi și avem un număr enorm de decese evitabile
20:40 - Guvernul Dacian Cioloș și-a stabilit componența. Cum arată lista de miniștri cu care va merge USR în Parlament
20:36 - Dezastru în sudul Indiei din cauza inundațiilor: Zeci de persoane au murit sau sunt date dispărute, iar viiturile și alunecările de teren au devastat comunitățile din regiune (VIDEO)
20:06 - O scriitoare spaniolă de succes era de fapt… trei bărbați. Aceștia au ieșit din anonimat după ce au câștigat un premiu literar de un milion de euro
19:37 - 41.566 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care 22.629 cu prima doză. România ar putea trece luni de 6 milioane de persoane vaccinate cu măcar o doză
19:20 - Ea este concurenta căreia Carla`s Dreams i-a promis 100.000 de euro!
18:31 - Octavian Berceanu: Garda de Mediu, o instituție normală în contextul politic românesc, în care angajaților le era frică să vorbească. Controalele direcționate politic, cea mai mare presiune pe care o aveau (VIDEO)