Volkswagen, DECIZIE RADICALĂ: Maşinile pe benzină şi motorină sunt deja istorie… Ce se întâmplă cu fabricile din Germania ale gigantului auto

Volkswagen, DECIZIE RADICALĂ: Maşinile pe benzină şi motorină sunt deja istorie... Ce se întâmplă cu fabricile din Germania ale gigantului auto

Maşinile clasice, pe benzină şi motorină, par să aibă zilele numărate. Grupul german Volkswagen AG se reorientează şi alocă sume tot mai mari pentru investiţiile în maşini cu emisii zero.
Astfel, compania a decis să modifice două din fabricile sale din Germania pentru a produce vehicule electrice.

Fabricile VW din Emden şi Hanovra ar urma să fie transformate pentru producţia de vehicule electrice până în 2022. Deja la Zwickau se produc maşini electrice. Gigantul auto a alocat 1,2 miliarde de euro pentru formarea profesională a celor 7.700 de angajaţi de la Zwickau, scrie Agerpres.

Angajaţii de la Emden (unde se produce acum modelul Passat) şi Hanovra au primit asigurări că locurile lor de muncă sunt garantate până în 2029, dar compania va încerca să-şi reducă numărul de angajaţi la aceste unităţi prin pensionări anticipate.

Grupul german vrea să investească peste 34 de miliarde de euro în dezvoltarea serviciilor de mobilitate, a vehiculelor electrice şi a maşinilor fără şofer până în 2022.

„Ne îndreptăm spre o accelerare a producţiei de vehicule electrice. Emden şi Hanovra vor fi fabrici model în Germania. Împreună cu Zwickau, ele vor forma cea mai mare reţea pentru fabricarea de vehicule electrice din Europa”, a afirmat Gunnar Kilian, membru al Consiliului de Administraţie al VW.

Săptămâna aceasta, directorul general al grupului Volkswagen, Herbert Diess, anunţa că firma a pus la punct o platformă pentru vehicule electrice şi a definitivat un program de achiziţii de baterii care să îi permită să producă 50 de milioane de astfel de maşini.