ANAF: Reguli noi pentru hotelieri și cabanieri. Casa de marcat este obligatorie

ANAF: Reguli noi pentru hotelieri și cabanieri. Casa de marcat este obligatorie
Foto: Pixabay.

Agentia Națională de Admistrare Fiscală schimbă regulile pentru hotelieri și cabanieri. Va fi obligatorie casa de marcat şi va trebui depusă o declaraţie privind impozitul pe venit.

Casă de marcat obligatorie pentru hotelieri

Persoanele fizice care au venituri din astfel de acțiuni trebuie să-şi depună declaraţia unică care are în vedere impozitul pe venit până pe data de 25 mai.

Contribuabilii care au primit venituri în 2021 pentru mai multe camere pe care le-au oferit turiștilor pentru cazare, trebuie să depună declaraţia până pe 25 mai şi să plătească  10% pentru venitul realizat anul anterior.

De asemenea, contribuabilii trebuie să aibă casă de marcat. Această regulă este valabilă şi profesorilor care dau meditaţii. Aceștia trebuie să aibă casă de marcat şi să ofere elevilor bon fiscal. Această decizie a fost luată de ANAF şi a fost publicat şi un ordin în acest sens. Cei care nu respectă această procedură pot primi amenzi între 50 şi 500 de lei, conform Observator.ro.

Profesorii care dau meditații, vor trebui să-și declare veniturile și să aibă casă de marcat

Cadrele didactice care dau ore suplimentare elevilor în particular, trebuie să anunțe fiscul și să depună o declarație pe venit până la data de 25 mai.

Datele statistice realizate de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie, împreună cu Societatea Academică din România arată că un elev român din trei face meditații la cel puțin o materie.

„În perioada imediat următoare ANAF menţionează că va transmite informări către categoriile de persoane anterior menţionate pentru a le fi aduse la cunoştinţă, în mod corespunzător, obligaţiile declarative şi de plată. Instituţia reaminteşte că acţiunile de control ale inspectorilor ANAF se bazează pe analize de risc riguros elaborate de direcţiile de specialitate.

Pentru a beneficia de asistenţă în domeniul fiscal şi pentru a-şi îndeplini obligaţiile fiscale corect şi la timp, contribuabilii pot contacta Call-Center-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. Pentru a solicita informaţii personalizate privind situaţia fiscală, contribuabilii pot utiliza serviciul Spaţiul Privat Virtual”, se arată într-un comunicat emis de ANAF.

Urmăriți B1TV.ro și pe