Apple a anunțat noutățile 2022 – noul sistem de operare auto și iOS 16, iPadOS 16

Apple a anunțat noutățile 2022 – noul sistem de operare auto și iOS 16, iPadOS 16

Apple a anunțat la WWDC 2022 primele informații oficiale despre noile sale sisteme de operare care vor fi lansate în această toamnă. Este vorba despre iOS 16, iPadOS 16, macOS Ventura și watchOS 9. Lansarea iPadOS 16, în special, va marca upgrade-ul dispozitivelor iPad de la simple platforme mobile, la adevărate computere.

Noul ecran de bord controlat de Apple va afișa date despre viteză și combustibil

Apple a oferit informații despre un nou ecran de bord pentru mașini despre care a spus că va putea afișa date despre instrumentele principale, cum ar fi viteza, combustibilul și kilometrajul. Apple a declarat că se află în discuții cu producători auto precum Ford Motor Co, Nissan Motor Co, Mercedes-Benz și Honda Motor Corp.

Software-ul se va conecta cu mașinile la un nivel mai complex decât o făceau versiunile anterioare, care se limitau la afișajele de infotainment ale vehiculului cum ar fi redarea muzicii și afișarea hărților. Chiar dacă software-ul auto al Apple există deja instalat în vehicule din 2014 și este disponibil în prezent cu peste 600 de modele – incluzând chiar și câteva modele pentru motociclete – acesta este în mare parte separat de sistemele de operare proprii ale vehiculului. Proprietarii de vehicule trebuie să părăsească sistemul chiar și pentru funcții de bază, cum ar fi reglarea comenzilor de climatizare ale mașinii, un neajuns pe care sistemul actualizat îl va elimina.

Apple va transforma iPhone-urile în terminale de plată POS (sursa: Twitter)

Polestar, producătorul de vehicule electrice premium deținut de compania chineză Geely și Volvo Cars, instalează versiunea actuală a Apple CarPlay în mașinile sale Polestar 2 printr-o actualizare over-the-air în cursul lunii iunie.

Actualizările vor menține clienții loiali

Prezentarea de luni, care face parte dintr-un eveniment care durează o săptămână, descrie în avanpremieră caracteristici cheie pentru dezvoltatorii Apple, potrivit directorului general Tim Cook. Actualizările sunt menite să păstreze clienții loiali și să îi determine să folosească mai multe produse Apple împreună – o strategie cheie Apple care a redevenit cea mai valoroasă companie tech din lume.

Printre noutăți se află și Apply Pay Later, un serviciu care le permite utilizatorilor să facă rate fără dobândă. Serviciul va funcționa prin intermediul rețelei MasterCard.

Urmăriți B1TV.ro și pe