Apple nu mai este cea mai valoroasă companie din lume. Cine i-a luat locul în clasament

Apple nu mai este cea mai valoroasă companie din lume. Cine i-a luat locul în clasament
Apple intră serios pe piaţa serviciilor financiare. Compania americană aduce un nou tip de serviciu. Sursa Foto: Hepta/ Sven Hoppe

Saudi Aramco, gigantul petrolier a depășit miercuri Apple în clasamentul celor mai valoroase companii din lume, informează CNBC.

Saudi Aramco este acum cea mai valoroasă companie din lume

Evaluarea pieței Aramco a fost miercuri cu puțin sub 2,43 trilioane de dolari, potrivit FactSet, care și-a convertit capitalizarea pieței în dolari.

Apple, care a scăzut cu peste 5% în timpul tranzacționării în SUA miercuri, valorează acum 2,37 trilioane de dolari.

Acțiunile și prețurile din sectorul energetic au crescut, în condițiile în care investitorii au vândut acțiuni din mai multe industrii, inclusiv cea tehnologică, din cauza temerilor legate de deteriorarea mediului economic. Apple a scăzut cu aproape 20% de la vârful de 182,94 dolari pe acțiune atins pe 4 ianuarie.

Mișcarea este în mare parte simbolică, dar arată modul în care piețele se schimbă pe măsură ce economia globală se confruntă cu creșterea ratelor dobânzilor, inflația și problemele lanțului de aprovizionare.

Acțiunile Aramco au crescut cu peste 27% până acum în 2022. În martie, gigantul petrolier a raportat că profitul său pe întregul an anul trecut s-a dublat cu mult din cauza creșterii prețurilor petrolului.

Apple a depășit Saudi Aramco pentru a deveni cea mai valoroasă companie cotată la bursă din lume în 2020.

Urmăriți B1TV.ro și pe