Așa arată noul Ford ce va fi produs doar în România!

Așa arată noul Ford ce va fi produs doar în România!
Foto: 0-100.ro

Ford prezintă la Salonul Auto de la Geneva ( 1-13 martie ), în premieră mondială, modelul B-Max, noul minivan, de mici dimensiuni, care urmează să fie produs în acest an la uzina Ford din Craiova, informează 0-100.ro.

B-Max preia fidel designul lui Ford Grand C-Max și dispune de patru uși, cele din spate fiind culisabile. „Aspectul noului model va fi situat undeva între Fiesta şi C-Max, însă mai mic decât acesta din urmă”, au precizat surse interne.

Automobilul poate fi încadrat în categoria monovolumelor de mici dimensiuni, iar principalul rival este Opel Meriva, cel mai vândut minivan european din 2003 până în prezent. Oficialii au menţionat că în urma investiţiilor, Ford se aşteptă să devină în România a doua marcă după Dacia, ca volum de vânzări.

Potrivit planurilor anunțate, Ford va începe să producă automobilul B-Max din septembrie, ținta fiind 150.000 de unități anual.  Planurile Ford au întarziat cu un an, din cauza crizei economice, astfel că uzina Ford de la Craiova va produce anual 300.000 de mașini și 300.00 de motoare, dar în 2013, nu în 2012.

Compania americană a preluat controlul fabricii românești în 2008, iar anul trecut în iulie, Ford a început să producă la Craiova, modelul Transit Connect, dar într-o cadență scăzută.

Tags:
Ultima oră
20:59 - Îmbrânceli la conferința în care Ion Țiriac și-a anunțat oficial demisia de la FRT. Scandal între doi participanți: „Este o agresiune!” (VIDEO)
20:51 - ÎPS Teodosie, replică pentru Dan Barna: „Nu ne implicăm în propaganda pentru vaccinare care este atât de diversă și controversată”
20:42 - Israelul va folosi GPS-ul pentru a verifica dacă cetățenii respectă carantina
20:14 - Andrei Muraru, la Baza Mihail Kogălniceanu: Suplimentarea efectivelor de militari americani în România, ca parte a întăririi prezenței aliate pe flancul estic al NATO, reprezintă o prioritate
20:04 - Florin Cîțu: „Trebuie să îi asigurăm pe români că după această guvernare nu vor mai fi drumuri fără asfalt, localități fără canalizare, fără apă curentă”
20:01 - Ludovic Orban, la Constanța: Suntem poarta de est a Europei și trebuie să valorificăm la maximum acest potențial. Guvernul trebuie să susțină toate investițiile pe care le-am pornit sau care sunt în pregătire (VIDEO)
19:50 - Premierul Florin Cîțu recunoaște că reformele s-au împotmolit dar dă vina pe Parlament: “Ceea ce a ținut de Guvern am făcut”
19:33 - Rareș Bogdan: În politică e altfel decât în business sau în presă. Nu poți de unul singur, chiar de-ai fi Ronaldo, Messi sau Hagi (VIDEO)
19:27 - Biserica ortodoxă din Grecia, mesaj pro-vaccinare: „Nu conține microcipuri. Sunt teorii rupte de realitate”
19:25 - Pandemia a dublat fenomenul singurătății: Unul din patru cetăţeni ai UE se simte izolat