Băsescu, investitorilor: Dacă vreţi să vedeți România, vă recomand un elicopter!

Băsescu, investitorilor: Dacă vreţi să vedeți România, vă recomand un elicopter!
Foto: zf.ro

Prezent la forumul economic româno-arab, care se desfăşoară marţi la Bucureşti, preşedintele Traian Băsescu le-a recomandat investitorilor să viziteze România din elicopter, făcând referire la starea „depăşită” a infrastructurii rutiere.

„România are munte, mare deal. Avem o infrastructură de turism depăşită, dar avem potenţial de dezvoltare. Dacă vreţi să vedeţi România, nu mergeţi pe şosele. Vă recomand un elicopter. Am circulat pe şoselele din România foarte mult, dar niciodată n-am descoperit România aşa cum am descoperit-o din elicopter – nişte imagini excepţionale: munţi cu păduri, apa minerală curge pe marginea drumurilor… se poate face turism balnear sau turism pur şi simplu”, a declarat şeful statului, citat de Gândul.

Traian Băsescu a continuat spunând că „în România se poate investi în orice”, datorită potenţialului mare de creştere al ţării, tocmai pentru că „decalajul de dezvoltare dintre România şi restul Europei” este considerabil.

Băsescu, la Forumul de Cooperare al Golfului

În opinia preşedintelui, sectoarele cu cel mai mare potenţial de dezvoltare din România sunt energia, agricultura, infrastructura şi turismul. Băsescu a invitat oficialii din Oman, Qatar, Arabia Saudită, Emiratele Arabe ori Kuweit să investească în „agricultura verde”, România oferindu-le şansa de a deţine terenuri „eco”, netratate cu chimicale şi nelucrate.

 ”România are un potenţial agricol capabil să satisfacă nevoile a 80 de milioane de locuitori. România poate să devină un mare exportator de alimente. Avem nevoie de irigaţii şi de o industrie alimentară modernă care să valorifice producţia agricolă. Oricine va face investiţii va avea succes. România are 4 milioane de hectare de teren ecologic. Suntem ţara cu doua suprafaţă de teren ecologic din UE, după Franţa”, a declarat preşedintele.

Forumul a fost prezentat de şeful statului  ca fiind „cel mai important eveniment economic al anului 2011”, care a fost posibil în urma unor eforturi politice şi diplomatice importante.

Ultima oră
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)