Brandul de lux Bulgari, preluat de grupul care deţine Louis Vuitton

Brandul de lux Bulgari, preluat de grupul care deţine Louis Vuitton
Foto: wwp.greenwichmeantime.com

Grupul francez LVMH, controlat de omul de afaceri Bernard Arnault, care deține brandul Louis Vuitton, a preluat luni participaţia majoritară la Bulgari, după un accord încheiat în weekend cu membrii familiei care deține renumita companie producătoare de bijuterii de lux, potrivit AFP.

Acordul a fost semnat de familia Bulgari la sfârșitul săptămânii trecute și aprobat în consiliul de administrație al LVMH duminică seară.

Compania franceză va emite 16,5 milioane de acţiuni pentru a cumpăra o cotă de 51% din Bulgari. Valoarea participaţiei deţinute de compania italiană se ridică la 1,84 miliarde de euro.

Patronii companiei de bijuterii, Paolo și Nicola Bulgari, vor rămâne la conducerea grupului, iar familia va dispune de două locuri în consiliul de administraţie al LVMH.

Printre cele 50 de mărci de lux pe care grupul LVMH le deţine se numără Louis Vuitton, Moet & Chandon şi TAG Heuer.

Anul trecut, vânzările grupului Bulgari au depăşit 1 miliard de euro, după ce cu un an înainte compania înregistrase pierderi.

Ultima oră
20:59 - Îmbrânceli la conferința în care Ion Țiriac și-a anunțat oficial demisia de la FRT. Scandal între doi participanți: „Este o agresiune!” (VIDEO)
20:51 - ÎPS Teodosie, replică pentru Dan Barna: „Nu ne implicăm în propaganda pentru vaccinare care este atât de diversă și controversată”
20:42 - Israelul va folosi GPS-ul pentru a verifica dacă cetățenii respectă carantina
20:14 - Andrei Muraru, la Baza Mihail Kogălniceanu: Suplimentarea efectivelor de militari americani în România, ca parte a întăririi prezenței aliate pe flancul estic al NATO, reprezintă o prioritate
20:04 - Florin Cîțu: „Trebuie să îi asigurăm pe români că după această guvernare nu vor mai fi drumuri fără asfalt, localități fără canalizare, fără apă curentă”
20:01 - Ludovic Orban, la Constanța: Suntem poarta de est a Europei și trebuie să valorificăm la maximum acest potențial. Guvernul trebuie să susțină toate investițiile pe care le-am pornit sau care sunt în pregătire (VIDEO)
19:50 - Premierul Florin Cîțu recunoaște că reformele s-au împotmolit dar dă vina pe Parlament: “Ceea ce a ținut de Guvern am făcut”
19:33 - Rareș Bogdan: În politică e altfel decât în business sau în presă. Nu poți de unul singur, chiar de-ai fi Ronaldo, Messi sau Hagi (VIDEO)
19:27 - Biserica ortodoxă din Grecia, mesaj pro-vaccinare: „Nu conține microcipuri. Sunt teorii rupte de realitate”
19:25 - Pandemia a dublat fenomenul singurătății: Unul din patru cetăţeni ai UE se simte izolat