Care sunt joburile viitorului care atrag tot mai mulţi tineri

Care sunt joburile viitorului care atrag tot mai mulţi tineri
Care sunt joburile viitorului care atrag tot mai mulţi tineri, sursă foto: captură YT

Piaţa muncii va fi în continuă schimbare anul viitor, aşa că angajaţii vor fi nevoiţi să facă acelasi lucru, spun specialiştii.

Cele mai căutate job-uri din tehnologie

Locurile de muncă legate de ştiinţa datelor vor continua să fie relevante şi anul viitor. Şi nu doar în 2023 ci cel puţin 10 ani de acum înainte. La fel şi job-ul de analist de marketing, care vine cu avantajul că poate fi făcut de oriunde.

Şi asistenţa medicală a ajuns una dintre cele mai apreciate şi căutate profesii. Un sector uriaş se estimează a fi însă managementul financiar, aşa că joburile din acest domeniu vor avea o importanţă tot mai mare.

Statisticile arată că numărul posturilor de ingineri în învăţare automată a crescut cu peste 30% în ultimii ani.

Iar pe măsură ce infracţiunile cibernetice au devenit o problemă tot mai mare pentru companii, job-urile de specialist în securitatea reţelei devin esenţiale.

Responsabilitatea este mare, dar şi beneficiile financiare sunt pe măsură, arată Observatornews.
De asemenea, sunt estimări care arată că până în 2030, 85% dintre companii vor adopta tehnologia blockchain, aşa că profesia de inginer în acest domeniu a ajuns şi ea pe lista celor mai solicitate locuri de muncă.

La fel ca maketingul digital, care atrage tot mai mulţi tineri, atât prin avantajele financiare, cât şi prin programul flexibil.

Urmăriți B1TV.ro și pe