Ce venituri încasează Mugur Isărescu. Numai salariul de la BNR sare de 80.000 de lei

Ce venituri încasează Mugur Isărescu. Numai salariul de la BNR sare de 80.000 de lei
Mugur Isărescu, peste 80.000 de lei salariu de la BNR. Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Mugur Isărescu a vorbit, săptămâna trecută, despre „o creştere extrem de rapidă a preţurilor” și „un şoc puternic sau un fenomen de criză”, dar a recomandat românilor să se păstreze calmi, căci exagerările nu ajută, și să bea câte un ceai de tei. Acesta a spus că el însuși a băut un ceai deși, dacă e să ne luăm după declarația sa de avere, chiar nu are de ce să-și facă griji… Guvernatorul BNR câștigă de peste 20 de ori mai mai mult decât salariul mediu din România.

Ce salariu are Mugur Isărescu

Potrivit celei mai recente declarații de avere, depusă în iunie 2021, Mugur Isărescu a câștigat din această funcție în 2020 suma de 966.361 de lei, adică peste 80.000 de lei pe lună.

De asemenea, el a încasat alte 30.612 lei de la Academia Română, unde e membru titular, și 1.330 de lei de la Academia de Studii Economice, unde are activitate didactică.

Pe lângă toate acestea, guvernatorul BNR a mai primit și 193.740 de lei pensie.

Prețuri tot mai mari. Isărescu recomandă ceaiul de tei

„Avem din iulie 2021 o creştere extrem de rapidă a preţurilor, fapt ce reflectă un şoc puternic sau un fenomen de criză, înseamnă o creştere într-o perioadă scurtă, bineînţeles că reflectă un fenomen advers cu totul şi cu totul deosebit. În spatele acestei creşteri a preţurilor, ca şi din mai toate ţările europene, e o creştere a costurilor de producţie şi, în special, a preţurilor la energie”, a declarat Isărescu, pe 12 mai.

Totuși, acesta a spus că trebuie să ne păstrăm calmi și „mai bem câte un ceai de tei. Eu l-am băut cu Eugen Rădulescu (director în BNR). E un sfat bun”.

Întrebat în legătură cu această recomandare a guvernatorului BNR, președintele Klaus Iohannis a răspuns: „Da, mă rog… Probabil acolo sunt mai mulţi tei în parc şi se bea mai mult”.

Urmăriți B1TV.ro și pe