Reacția lui Klaus Iohannis după ce Mugur Isărescu le-a recomandat românilor să bea ceai de tei (VIDEO)

Reacția lui Klaus Iohannis după ce Mugur Isărescu le-a recomandat românilor să bea ceai de tei (VIDEO)
Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Preşedintele Klaus Iohannis a remarcat faptul că, probabil, sunt mulți tei la BNR de vreme ce guvernatorul Mugur Isărescu le-a recomandat românilor speriați de prețuri și inflație să se calmeze cu un ceai de tei.

„Da, mă rog… Probabil acolo sunt mai mulţi tei în parc şi se bea mai mult”, a afirmat Klaus Iohannis.

Acesta a continuat, spunând că, totuși „o încercare grea prin care trecem”, dar „Guvernul lucrează la scheme de compensare”.

Șeful statului a îndemnat apoi la cheltuirea cu atenție a banilor, mai ales că perioada de criză nu se va termina prea curând.

Iohannis: Putin e de vină pentru inflație și criza economică

Președintele României a mai susținut că vor urma și alte crize la nivel global, nu doar în România, și de vină pentru toate acestea este Vladimir Putin, csre a declanșat războiul din Ucraina.

„Toate acestea au o singură cauză – războiul lui Putin împotriva Ucrainei. (…) Nu e cazul să încercăm să aruncăm vina asupra Guvernului, sau Parlamentului, sau asupra clasei politice. Vinovat e Putin, care a declanșat acest război împotriva Ucrainei”, a afirmat șeful statului.

Iohannis: Guvernul ia măsuri de atenuare a efectelor crizei

Președintele a lăudat apoi Guvernul Ciucă pentru că, spune el, și-a dat silința și până acum a luat măsuri bune pentru a atenua efectele crizei.

„Guvernul a făcut față acestor crize cu toate că, îmi permit să vă amintesc, atunci când am încurajat formarea acestei coaliții lumea a crezut că fac o greșeală. Rezultatul ecel mai stabil guvern din ultimii destui ani. Cum ar fi arătat România cu guvern subțire, cu război la graniță?”, a mai spus Klaus Iohannis.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
18:54 - Premierul Estoniei: O pace negociată prost pentru Ucraina e o pace proastă pentru noi toţi. Concesiile făcute agresorului duc la războaie. Am făcut greșeala asta deja de trei ori
18:48 - Ministerul rus al Apărării susține că portul Mariupol a fost complet deminat. Peste 12.000 de obiecte explozive și arme au fost găsite
18:40 - România oferă motorină, benzină și păcură pentru Republica Moldova din rezerva de stat: „Este un ajutor care va consolida, va creşte securitatea energetică”
18:21 - Rusia trece la un sistem de educație „de interes național”. Ministrul rus al Învățământului Superior: „Viitorul aparține propriului nostru sistem de educație unic”
18:17 - Vladimir Putin a vizitat pentru prima dată soldați ruși răniți în războiul din Ucraina (VIDEO)
18:17 - Suedia nu finanţează și nu înarmează organizaţii teroriste. Premierul Magdalena Andersson, răspuns la acuzațiile Turciei
18:02 - Cristian Bușoi: OMS și UE trebuie să-și consolideze coordonarea. Lecțiile învățate în pandemie să fie transformate în reguli și soluții de acțiune pentru viitor
17:53 - Şefa Comisiei Europene „nu se aşteaptă” ca ţările europene să ajungă la un acord privind embargoul asupra petrolului rusesc
17:41 - Judecătorul Cristi Danileț a fost exclus pentru a doua oară de CSM din magistratură
17:39 - Tot mai mulți profesori vor grevă generală. Simion Hăncescu (FSLI): E ridicol ce se întâmplă… Luptăm pentru vreo 200 de lei în plus la salariu (VIDEO)