Criza se simte tot mai acut. Adrian Izvoranu (CPISC): Energia stă la baza tuturor problemelor. Prețurile sunt absolut aberante! / E o escrocherie modul în care se taxează gazele (VIDEO)

Criza se simte tot mai acut. Adrian Izvoranu (CPISC): Energia stă la baza tuturor problemelor. Prețurile sunt absolut aberante! / E o escrocherie modul în care se taxează gazele (VIDEO)
Foto: Pixabay

Adrian Izvoranu, directorul Confederației Patronale a Industriei Serviciilor și Comerțului (CPISC), a declarat miercuri, pentru B1 TV, că modul în care sunt taxate energia și gazele reprezintă pur și simplu o escrocherie. Prețurile au o dimensiune speculativă, se vede de pe lună!, a mai spus acesta, puctând că toate problemele de aici ni se trag. Izvoranu a mai spus că el niciodată nu s-a plâns, dar acum se simte neputincios și le-a transmis politicenilor că dacă nu sunt în stare să rezolve criza, atunci să plece acasă.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Politica Zilei”, moderată de Ioana Constantin pe B1 TV.

Adrian Izvoranu: E o escrocherie modul în care sunt taxate gazul și energia

„Dacă m-aș apuca acum să vă povestesc ce se întâmplă în viața reală, e absolut dramatic. E inexplicabil și impardonabil. Nu e normal să se întâmple așa ceva.

Înțelegem situația de criză internațională, dar nu înțelegem de ce România, care are toate resursele necesare pentru a parcurge această criză fără să o simtă… Chiar dacă cineva o să ne explice acum cât suntem noi de interconectați, nu suntem așa interconectați decât în ce privește importurile. E singura treabă care ne leagă pe noi de economia internațională, în rest suntem foarte slab conectați la sistemele internaționale.

Spuneți că așteptați rezultate,o să aveți doar explicații, ca de obicei.

Noi, cetățenii, le-am dat acestor politcieni puterea să rezolve ceea ce ei au spus. Nu i-am scos noi din rândurle noastre și le-am spus: ”te duci și rezolvi problema energiei”. Ei au venit în față și au spus ”eu vreau să fiu politician, senator, premier, președinte, că știu să rezolv problemele”.

Dacă nu puteți, nu e nicio rușine, dar să ascultăm mereu explicații de la voi că e criză… Eu o simt criza aia, știu ce însemană să vrei să-i dai salariatului 10 lei în plus, că vezi că-i amărât, că-l caută copiii pe la poartă că au nevoie de bani la școală și nu ai de unde să dai, că te uiți la factura de la escrocul de distribuitor de energie.

Și nu spun escroc ca figură de stil, e o escrocherie modul în care se facturează energia electrică în România. E o escrocherie modul în care se taxează gazele. Mai sunt tot felul de penalizări, recalculări fiscale, viziuni apocaliptice fiscale.

Oameni buni, dacă nu puteți guverna, să asigurați prosperitatea și să vă țineți de jurământ, duceți-vă acasă!”, a spus Adrian Izvoranu, pentru B1 TV.

Adrian Izvoranu: De la prețurile la energie pornesc toate problemele

„Energia stă la baza tuturor problemelor, că din cauza prețurilor absolut aberante și fără nicio justificare economică… Au o dimensiune speculativă fantastică, se vede de pe lună!

Din cauza asta, toate celelalte au intrat într-o nebunie. Nu sunt soluții pentru chestia asta. Niciodată nu m-am plâns sau să spun că nu pot să rezolv problema. Acum nu pot să rezolv problema!”, a mai spus liderul CPISC.

Urmăriți B1TV.ro și pe