Florin Cîțu: Ministerul Finanțelor a plătit pentru un împrumut o dobândă de 6,53%, cea mai mare din 17 decembrie 2012 și până astăzi. Încrederea se câștigă greu și se pierde foarte ușor

Florin Cîțu: Ministerul Finanțelor a plătit pentru un împrumut o dobândă de 6,53%, cea mai mare din 17 decembrie 2012 și până astăzi. Încrederea se câștigă greu și se pierde foarte ușor
Foto: Inquam Photos / George Călin

Ministerul Finanțelor a plătit joi pentru un împrumut o dobândă de 6,53%, cea mai mare din 17 decembrie 2012 și până astăzi, susține președintele PNL, Florin Cîțu.

Florin Cîțu (PNL): Încrederea se câștigă greu și se pierde foarte ușor.

Într-o postare pe Instagram, liderul PNL a anunțat că Ministerul Finanțelor, condus de Adrian Câciu, a plătit joi o dobândă de 6,53% pentru un împrumut. Potrivit liberalului, este vorba despre cea mai mare dobândă din 17 decembrie 2012 și până astăzi.

„Încrederea se câștigă greu și se pierde foarte ușor”, a adăugat Florin Cîțu.

Recent, fostul premier se arăta de părere că gestionarea economiei a fost „sub-optimală” în primele două luni ale anului.

„Eu nu vreau să critic pe nimeni, nu vreau să arăt cu degetul, dar uitându-mă la primele două luni ale acestui an, gestionarea economiei este sub-optimală. Ar trebui să facem mai bine. M-am uitat la execuția bugetară. Am avut ceva venituri în plus și totuși avem un deficit în prima lună. Mai puțini bani alocați la investiții, mai puțin TVA rambursat către companii, deci arată clar o administrare sub-optimală și, repet, nu vreau să arăt cu degetul sau să critic pe cineva, dar se poate face mai bine pentru că ai nevoie de o economie puternică în această perioadă pentru investiții”, declara Florin Cîțu.

Întrebat ce șanse sunt să se ajungă la o recesiune economică, președintele PNL spunea: „Totul depinde de cum gestionezi economia. România a evitat o recesiune economică, când economia a fost închisă două luni de zile, la nivel global. Atunci ne-a salvat faptul că aveam un buffer mare și am reușit să avem timp să ne gândim”.

„Depinde de cum administrăm economia. Dacă administrăm bine economia, și aici, primele două luni de zile nu sunt un exemplu, dar dacă administrăm bine economia, vom evita recesiunea și vom putea să avem o creștere economică mare. Dacă nu, bineînțeles că riscul este foarte mare. Depinde de cum administrăm economia, este foarte important ca Guvernul să nu-și distragă atenția de la administrarea optimă a economiei către alte obiective. Este foarte important să ai o economie puternică. Dacă ai o economie puternică, poți rezolva toate celelalte probleme”, mai puncta el.

Urmăriți B1TV.ro și pe