Florin Cîțu: Salariul minim pe economie va crește de la 1 ianuarie 2021. Propunerea Guvernului este pentru o creștere brută de aproape 11%

Florin Cîțu: Salariul minim pe economie va crește de la 1 ianuarie 2021. Propunerea Guvernului este pentru o creștere brută de aproape 11%
Foto: Facebook @ Florin Cîțu

Salariul minim pe economie va crește de la 1 ianuarie 2021, iar propunerea Guvernului este pentru o creștere brută de aproape 11%, ceea ce înseamnă că oamenii vor primi în mână cu 10% mai mult, a declarat prim-ministrul Florin Cîțu.

Florin Cîțu, detalii despre creșterea salariului minim

„Salariul minim pe economie va crește de la 1 ianuarie 2022, iar propunerea Guvernului este pentru o creştere brută de aproape 11%, ceea ce înseamnă că oamenii vor primi în mână cu 10% mai mult. Va fi o formulă care va fi aplicată de acum încolo, predictibilitatea este importantă”, a scris premierul, marți, pe Facebook.

Florin Cîțu a vorbit despre salariul minim și în conferința în care a comentat decizia CCR de marți, spunând că, în timp ce USR PLUS, AUR și PSD „se întrec în a arunca țara în haos”, Guvernul se concentrează pe măsuri ca majorarea salariului minim.

„În Parlamentul României, astăzi, este un festival și este o competiție a celor care vor să arunce țara în aer, să destabilizeze România. Pe de o parte avem o coaliție USR-AUR, pe de altă parte PSD, se întrec în a arunca țara în haos și vor să dea jos Guvernul României. În acest timp, eu vă spun că noi ne concentrăm, și astăzi am avut discuții la Guvern despre salariul minim, și vă pot spune în acest moment că propunerea Guvernului este aceea de a crește salariul minim cu 11% pe brut, ceea ce înseamnă 10% în net. Este o propunere care este foarte aproape de ceea ce propuneau sindicatele, și am văzut că o mare parte dintre ele erau de acord, să vedem dacă patronatele sunt de acord. Este propunerea cu care mergem noi. În același timp, miercuri, mâine, o să avem în primă lectură e-Facturare în ședință de guvern, am avut și astăzi la ora 11 și am finalizat modul în care vom fi compensate facturile în această iarnă. Trebuie să dăm ordonanță de urgență, eu sper că cei care vor să arunce România și să ne lase fără guvern știu acest lucru. Bineînțeles că mai sunt și alte ordonanțe, prelungirea șomajului tehnic etc, etc. Sunt măsuri la care noi lucrăm”, a adăugat liberalul.

Ultima oră
21:44 - Radu Țincu: E vaccinată 47% din populația lumii și nu s-a întâmplat nimic cu nimeni / Când un medic spune că vaccinarea nu e soluția, deși a fost aprobată de toate forurile internaționale, trebuie își piardă calitatea de medic (VIDEO)
21:25 - Daniel Coriu: Am ajuns la o situație dramatică prin nevaccinare, dar și din cauza unor medici iresponsabili care au transmis mesaje greșite / Am propus încă din iulie la Ministerul Sănătății certificatul verde pentru medici (VIDEO)
21:03 - Președintele Colegiului Medicilor: OMS trimite o delegație în România să înțeleagă ce se întâmplă. Nu mai putem face față cazurilor noi și avem un număr enorm de decese evitabile
20:40 - Guvernul Dacian Cioloș și-a stabilit componența. Cum arată lista de miniștri cu care va merge USR în Parlament
20:36 - Dezastru în sudul Indiei din cauza inundațiilor: Zeci de persoane au murit sau sunt date dispărute, iar viiturile și alunecările de teren au devastat comunitățile din regiune (VIDEO)
20:06 - O scriitoare spaniolă de succes era de fapt… trei bărbați. Aceștia au ieșit din anonimat după ce au câștigat un premiu literar de un milion de euro
19:37 - 41.566 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care 22.629 cu prima doză. România ar putea trece luni de 6 milioane de persoane vaccinate cu măcar o doză
19:20 - Ea este concurenta căreia Carla`s Dreams i-a promis 100.000 de euro!
18:31 - Octavian Berceanu: Garda de Mediu, o instituție normală în contextul politic românesc, în care angajaților le era frică să vorbească. Controalele direcționate politic, cea mai mare presiune pe care o aveau (VIDEO)
18:07 - Alfred Simonis (PSD): Este exclus să votăm guvernul Cioloș, la ce nume au apărut