Forum economic româno-arab la București: Căutăm investitori în agricultură şi transport

Forum economic româno-arab la București: Căutăm investitori în agricultură şi transport
Foto: huffingtonpost.com

Un forum economic româno-arab are loc, marţi, în Bucureşti, autorităţile române dorind să atragă proiecte mari de investiţii în agricultură ori transport, din partea statelor din Golf, informează RFI.

Firmele şi autorităţile române vor prezenta ţărilor din Golf propuneri de proiecte în valoare de peste 8,7 miliarde de euro, pentru a-i convinge să investească în România.

Pe lângă agricultură şi transport, proiectele vizează domenii precum energie, infrastructură, construcții, turism, industria IT, comunicații ori sectorul sanitar.

Peste o sută de oficiali și reprezentanți ai marilor companii din Golf vor fi prezenți  la forumul economic „Consiliul de Cooperare al Golfului – România-Bucureşti: Oportunităţi de Afaceri în Europa de Sud-Est”.

Consiliul de Cooperare al Golfului este o organizaţie regională înfiinţată în 1981, din care fac parte Regatul Arabiei Saudite, Statul Kuweit, Emiratele Arabe Unite, Regatul Bahrain, Sultanatul Oman şi Statul Qatar.

Forumul a fost organizat de Ministerul Afacerilor Externe (MAE) din Romînia, în colaborare cu Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.