Forum economic româno-arab la București: Căutăm investitori în agricultură şi transport

Forum economic româno-arab la București: Căutăm investitori în agricultură şi transport
Foto: huffingtonpost.com

Un forum economic româno-arab are loc, marţi, în Bucureşti, autorităţile române dorind să atragă proiecte mari de investiţii în agricultură ori transport, din partea statelor din Golf, informează RFI.

Firmele şi autorităţile române vor prezenta ţărilor din Golf propuneri de proiecte în valoare de peste 8,7 miliarde de euro, pentru a-i convinge să investească în România.

Pe lângă agricultură şi transport, proiectele vizează domenii precum energie, infrastructură, construcții, turism, industria IT, comunicații ori sectorul sanitar.

Peste o sută de oficiali și reprezentanți ai marilor companii din Golf vor fi prezenți  la forumul economic „Consiliul de Cooperare al Golfului – România-Bucureşti: Oportunităţi de Afaceri în Europa de Sud-Est”.

Consiliul de Cooperare al Golfului este o organizaţie regională înfiinţată în 1981, din care fac parte Regatul Arabiei Saudite, Statul Kuweit, Emiratele Arabe Unite, Regatul Bahrain, Sultanatul Oman şi Statul Qatar.

Forumul a fost organizat de Ministerul Afacerilor Externe (MAE) din Romînia, în colaborare cu Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
17:02 - Andreea Bălan, declarații neașteptate! Care este adevăratul motiv pentru care ea și Keo s-au despărțit: „Nu mai eram prezentă și el a căutat în altă parte”
17:01 - Ce au descoperit speologii într-o peșteră din România: Comorile de zeci de mii de ani găsite în Apuseni, fascinante
16:52 - Copil transportat la spital după ce a fost mușcat de un câine în Sectorul 1 al Capitalei
16:48 - Anchetă horror: Român din Scoția, acuzat de apartenență la o sectă specializată în castrări umane. Ion vindea apoi filmările
16:46 - Chin de trei ani pentru mai mulți minori. Un bărbat i-a obligat să-i trimită filmări indecente / Individul se află în arest
16:36 - Rusia anunță că nu va participa la „Ora Pământului” după ce a desemnat drept „agent străin” organizaţia aflată în spatele acestei iniţiative
16:35 - Crainicul lui Dinamo explică de ce le-a cerut suporterilor să înapoieze mingea: „Antrenorul de juniori, atunci când nu vine mingea înapoi, mai că plânge. Nu cerșim, dar nici nu suntem City”
16:26 - Turist blocat peste noapte pe munte, recuperat cu elicopterul. Bărbatul a stat în zăpadă îmbrăcat doar cu pantaloni scurţi și o bluză (VIDEO)
16:23 - Când este recomandat să rezervăm biletele de avion pentru a le cumpăra mai ieftin / Câteva trucuri pentru cei care nu vor să plătească prea mult
16:15 - Klaus Iohannis, la Consiliul European: Este necesar un sprijin suplimentar și consistent al UE pentru a consolida reziliența Republicii Moldova în fața amenințărilor cu care se confruntă din partea Rusiei