Gazprom va întrerupe livrările de gaze naturale către Grecia timp de o săptămână

Gazprom va întrerupe livrările de gaze naturale către Grecia timp de o săptămână

Fluxurile de gaze naturale ale producătorului rus de gaze Gazprom către Grecia vor fi întrerupte în perioada 21-27 iunie din cauza unor lucrări de mentenanță.

Gazprom a anunțat lucrări de mentenanță

Motivul pentru care grecii rămân fără gaz ar fi faptul că în această perioadă se fac lucrări de întreținere anuală programate a gazoductului TurkStream prin care este alimentată țara. Nu se așteaptă ca întreruperea să afecteze securitatea aprovizionării țării, deoarece aceasta continuă să se aprovizioneze cu gaze naturale lichefiate (GNL), dar și prin intermediul celorlalte contracte de gazoducte, în condițiile în care țara dispune de rezerve.

Gazprom anunțase deja sâmbătă lucrări de întreținere la conducta de gaze naturale TurkStream pentru perioada 21-28 iunie.

Compania a precizat într-un comunicat că transportul de gaze prin TurkStream va fi suspendat în această perioadă, lucru care a fost convenit în prealabil de toate părțile. De curând, compania rusă Gazprom a anunțat că va reduce livrările de gaz către Europa prin conducta Nord Stream 1 Marea Baltică cu 40 la sută. De acum înainte, doar 100 de milioane de metri cubi de gaz pe zi pot fi garantate în locul celor obișnuiți 167 de milioane de metri cubi. Motivul este întârzierea lucrărilor de reparații: un compresor de gaz de la Siemens nu a fost adus la timp.

Urmăriți B1TV.ro și pe