Gheorghe Ialomițianu, despre verificările anunțate de ANAF: Nu poți să începi un control în masă. Ai resurse puține și trebuie să ai probe foarte puternice; cei cu averi foarte mari vor avea și avocați foarte buni (VIDEO)

Gheorghe Ialomițianu, despre verificările anunțate de ANAF: Nu poți să începi un control în masă. Ai resurse puține și trebuie să ai probe foarte puternice; cei cu averi foarte mari vor avea și avocați foarte buni (VIDEO)
Foto: Facebook @ Gheorghe Ialomitianu

Gheorghe Ialomițianu, vicepreședinte PMP și fost ministru de finanțe, consideră că ANAF nu poate începe un control în masă, deoarece resursele sunt puține și este nevoie de probe foarte puternice. „Cei care au averi foarte mari vor avea și avocați foarte buni”, a declarat el, sâmbătă seară, la Special B1 cu Nadia Ciurlin.

Ce a spus Gheorghe Ialomițianu, pe B1 TV, despre controalele anunțate de ANAF

Întrebat cum sună anunțul făcut de ANAF și dacă era nevoie de el, vicepreședintele PMP a afirmat: „Nu era nevoie de anunț și chiar acest anunț a fost dus în derizoriu, deși există o prevedere legală din decembrie 2010 – impozitarea veniturilor a căror sursă nu este cunoscută, și atunci trebuie să compari cu evoluția averii, case, mașini, adică bunurile la vedere, nu orice. Această prevedere nu s-a aplicat. În momentul în care ai o diferență între creșterea de avere și venituri de peste 50.000 de lei, intri în control, dar drumul e lung pentru că s-ar putea casa respectivă să fie finanțată din credit, să fie donație, adică nu este peste noapte, iar unele informații trebuie să le transformi în probă”.

„Bun, vezi o persoană că apare pe Facebook în fața unei mașini – trebuie să demonstrezi că mașina respectivă e în proprietatea persoanei respective. Sau că vrea să meargă în excursie, e o poză pe Facebook că în nu știu ce stațiune este persoana respectivă – trebuie să vii cu probe, că, altfel, tot ceea ce constați o să cadă în instanță. E foarte greu”, a explicat fostul ministru.

„Sunt persoane care au averi foarte mari, se știe. E chiar cineva de la Focșani, într-un domeniu foarte mare, și spunea că era proprietatea pe mama dânsului, acum spune că e în proprietatea lui, sunt foarte mulți care și-au trecut averi foarte mari, dar nu poți să începi un control de masă. Ai resurse puține și trebuie să ai probe foarte puternice, pentru că cei care au averi foarte mari vor avea și avocați foarte buni”, a mai spus Gheorghe Ialomițianu.

Urmăriți B1TV.ro și pe