La un pas de monopol: RCS negociază preluarea UPC

La un pas de monopol: RCS negociază preluarea UPC

Operatorul de cablu RCS-RDS ar putea prelua în curând monopolul pe piaţa românească, prin preluarea principalului său competitor, UPC. Jurnalistul Cătălin Tolontan scrie pe blogul personal în aceste zile se discută în străinătate o înţelegere în acest sens.

Tranzacţia ar urma să fie făcută prin cedarea României de către UPC în schimbul unui alt teritoriu, la care să renunţe RCS.

Jurnalistul cataloghează drept „incalculabile” efectele unei asemenea afaceri pentru că – argumentează el – RCS şi UPC reprezintă, împreună, cel puţin 55 la sută din piaţa de cablu românească.

Prin canalele sale de sport, DigiSport şi Digi Sport Plus, RCS deţine la ora actuală majoritatea mecurilor din Liga I şi din campionatele importante ale Europei. Tot RCS are şi drept exclusiv de transmisie a curselor de Formula 1, precum şi a partidelor din Liga Campionilor la handbal.

La începutul lunii aprilie urmează să aibă loc licitaţia pentru drepturile de transmisie tv ale Ligii I, unde principala luptă se dă între RCS şi Dolce. Cum fotbalul românesc a trăit, practic, din drepturile de televizare în ultimii ani, se anunţă o luptă dură.  

Tags:
Ultima oră
10:39 - O nouă formă de malware face tot mai multe victime în mediul online. Hackerii au acces la datele personale printr-o aplicație falsă
10:38 - Titularizare 2021. Sorin Cîmpeanu: 20% dintre candidați nu au luat nici măcar nota 5. Din promoția curentă, au rezultate și mai slabe. 15 candidați au luat nota 1, avem unii eliminați pentru fraudă (VIDEO)
10:25 - Dacia și-a suspendat activitatea în uzina de la Mioveni. Motivul pentru care angajații au fost trimiși acasă
10:10 - Octavian Berceanu: 70-80% din deșeurile abandonate în Sectorul 1 provin din renovări de apartamente și birotică. Avem o iresponsabilitate pronunțată în rândul cetățenilor. Trebuie să disciplinăm populația (VIDEO)
10:02 - Tanczos Barna, o nouă măsură care îi vizează pe șoferi. În ce condiții ar putea fi confiscate mașinile parcate
09:49 - Alin Stoica: Deșeurile din Sectorul 1 sunt colectate / Dacă abandonăm gunoaiele pe stradă și apoi ne plângem că e murdar nu e o atitudine civică. Sper să vedem curând amenzi exemplare (VIDEO)
09:42 - Spărgătorii de semințe, puși de polițiști să măture cojile. Ce amenzi au primit
09:30 - Centrul Info Trafic, avertisment pentru șoferi: Traficul, restricționat pe A1 București – Pitești și pe A1 Deva – Nădlac
09:15 - Andrei Baciu: Am putea avea peste 1.500 de infectări cu coronavirus pe zi la vârful valului 4, care poate veni la sfârșitul lunii septembrie
09:09 - Detaliul care vă arată că sunteți afectați de caniculă. Specialiștii trag un semnal de alarmă: Se poate ajunge chiar și la deces