Muncitorii de la uzina Ford Craiova, urmăriţi de detectivi particulari

Muncitorii de la uzina Ford Craiova, urmăriţi de detectivi particulari
Foto: blog.autopol.ro

Gigantul auto american Ford a angajat anul trecut detectivi particulari, care, deghizaţi drept muncitori în uzina de la Craiova, i-au depistat pe cei care furau piese auto sau veneau la serviciu sub influenţa băuturilor alcoolice.

Compania a concediat mai multe persoane pentru furt sau pentru încălcarea altor reguli din regulamentul de ordine interioară, iar aceştia au înaintat acţiuni în instanţa.

În prezent, pe rolul Tribunalului Dolj se regăsesc mai multe procese ce reprezintă litigii de muncă, iniţiate de foşti sau actuali angajaţi ai companiei Ford. Muncitorii au aflat că au fost supravegheaţi de persoane plătite special cu acest scop după ce Ford a adus probe în instanţă care demonstrează că destituirile au avut motive întemeiate: muncitorii au venit în stare de ebrietate la serviciu sau au fost implicaţi în furtul unor piese din uzină.

După ce se infiltrau în uzină, detectivii angajati de americani negociau cu muncitorii sustragerea pieselor din uzină. Reprezentanţii Ford au declarat că multe companii recurg la această metodă pentru a-i elimina pe indisciplinaţi.

În 2007,  Ford a cumpărat pachetul majoritar de acţiuni al Automobile Craiova preluând, în 2008, uzina de la Craiova. La 74 de ani de la primul Ford fabricat în România, în septembrie 2009 a ieşit de pe linia de fabricaţie din Craiova primul Ford Transit Connect de culoare albă, care a fost donat Spitalului Municipal din Craiova.