Oprescu vrea revotarea bugetului, de data asta în forma propusă de el

Oprescu vrea revotarea bugetului, de data asta în forma propusă de el
Foto: 1235.ro

Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, le-a cerut, joi, consilierilor revotarea bugetului primăriei pe 2011, în forma propusă de el. Acesta este nemulțumit că bugetul votat pe 28 februarie redirecționează 500 de milioane de lei către RADET și RATB.

“Potrivit legii, primarul general este singurul care poate propune proiectul de buget, iar consilierii votează. Unica variantă legală este convocarea unei noi ședințe de Consiliu și votarea unui buget funcțional și aplicabil. Le-am transmis și liderilor partidelor politice apelul meu public, un apel către dialog adresat și celor de la putere și celor din opoziție. Avem nevoie ca proiectele orașului să fie susținute de cât mai mulți, să primească finanțarea pe care orașul le-o poate da și să nu mai fie confiscate politic”, a declarat Oprescu, conform HotNews.

Edilul Capitalei spune că o mare parte din fondurile destinate proiectelor de infrastructură demarate de acesta au fost redirecționate, astfel lăsând toate proiectele din Capitală în impas.

Mircea Raicu, viceprimarul Capitalei, a declarat că bugetul nu va fi revotat, forma finală a acestuia fiind deja stabilită pe 28 februarie.

„Capitala are un buget. Noi l-am votat pe 28 ianuarie”, a declarat Raicu.

Ultima oră
20:41 - Eduard Novak: Știu prin ce treceți, dragi sportivi, și cei care ați reușit să împliniți visul unei medalii, și cei care nu ați reușit. Să nu renunțați niciodată la visul vostru!
20:40 - Agent Green: „USR și AUR se dovedesc astăzi la fel ca PSD. Au blocat interzicerea exportului cu animale vii măcar pe timpul verii”
20:19 - MApN a a atribuit un contract de peste 492 milioane de lei pentru lucrări de infrastructură la baza de la Câmpia Turzii
20:17 - Raed Arafat clarifică măsurile pentru persoanele care se întorc în România din zona roșie: Doar cei vaccinați nu intră în carantină. Care sunt excepțiile
20:17 - Două avioane TAROM nu au putut decola de pe Aeroportul Otopeni din cauza unor defecțiuni. Mai multe curse au înregistrat întârzieri
20:00 - David Popovici, mesaj emoționant după Tokyo 2020: „Sunt impresionat de incredibila susținere pe care am primit-o. Sunt onorat de prietenia voastră, a românilor răspândiți pe tot globul”
19:39 - Acuzații grave la adresa conducerii CFR: „Închiriază la alții locomotive și noi nu avem să dăm la tren, decât locomotive vechi, defecte, insuficiente”
19:32 - CNCAV: Începe imunizarea cu vaccinul Spikevax (Moderna) a tinerilor cu vârste între 12 și 17 ani
19:07 - Vaccinarea anti-COVID nu afectează sarcina și nu reduce fertilitatea. Explicațiile CNCAV
19:01 - SUA au început evacuarea foștilor colaboratori din Afganistan, aflați în pericol după ascensiunea talibanilor